Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin sa s pomocou švagrinej vyrovnal Bondrovi

Dva zápasy. Sedem gólov. Najlepší kanonier súčasnej NHL má formu ako hrom. Ruský kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin strelil vo svojom prvom zápase sezóny hetrik.

08.10.2017 14:42
Alexander Ovečkin Foto: ,
Alexander Ovečkin.
debata

Capitals zdolali Ottawu 5:4 po sam. nájazdoch. O dva dni svoj nástrel ešte vylepšil a Montrealu (6:1) nasúkal štyri góly.

„Sestra mojej manželky je u nás. Vždy, keď príde, strelím hetrik. Preto mám už dva. V pondelok však odchádza. Asi by som ju mal presvedčiť, aby u nás ostala alebo s nami letela na zápas do Tampy,“ prezradil dobre naladený Ovečkin.

Hokej mu v úvode sezóny viditeľne chutí. „Vždy je to veľká zábava, keď vám to tam padá a darí sa celej lajne,“ dodal 32-ročný ostrostrelec. Zámorským novinárom prezradil aj zaručený recept na góly: „Vždy sa treba tlačiť pred bránku. Môj bývalý spoluhráč Brooks Laich hovorí: Keď chceš peniaze, choď do banky. Keď potrebuješ chlieb, zamier do pekárne a keď chceš góly, choď do bránky.“

Obrovskú chuť do hry vidí na svojom krajanovi aj Jevgenij Kuznecov. „Je viac hladný. Vidieť mu to v očiach,“ cituje 25-ročného útočníka russianmachine­neverbreaks.com.

Podľa Elias Sports Bureau Ovečkin dvoma hetrikmi po sebe v úvode súťažného ročníka napodobnil trio Cy Denneny, Joe Malone, Reg Noble ešte zo sezóny 1917/18. Hetrik do siete Montrealu mal pre ruského krídelníka poradové číslo 19, čím vyrovnal klubový rekord Petra Bondru. Dokedy vydrží Ovečkinovi jeho strelecká forma z úvodu sezóny?

„Každý hovorí, že už nenastrieľa 50 gólov za sezónu. Možno sa mu to pevne usadilo v hlave a teraz si vraví, že ich nasúka sedemdesiat, aby všetkým dokázal, že sa mýlia. Keď spochybňujete schopnosti najlepších športovcov na svete, zväčša ich to ešte viac motivuje. Keď mu to vyjde, bude to pre nás len bonus,“ povedal tréner Washingtonu Barry Trotz pre nhl.com.

Súboj Capitals s Canadiens bol výnimočný aj pre Ovečkinovho spoluhráča Nathana Walkera. V sobotu sa stal prvým austrálskym hokejistom v histórii NHL a hneď v prvom zápase strelil i gól. V 39. min upravil na konečných 6:1.

„Nemám slov. Je to neuveriteľné. Zažil som výnimočný moment. Som naň nesmierne hrdý,“ vravel dojatý rodák z Cardiffu.Od dvoch rokov žil v Sydney, odkiaľ sa v trinástich presunul do Česka. Washington ho draftoval pred troma rokmi v treťom kole.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Peter Bondra #Washington Capitals