Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šanca pre Feherváryho či Pospíšila. Zverejnili prvé mená na drafte NHL

Podľa Centrálnej skautskej služby NHL (CSS) by predbežne mohlo mať Slovensko na budúcoročnom vstupnom drafte 9 hokejistov. Informuje o tom oficiálny web jednej z najprestížnejších klubových súťaži sveta nhl.com.

04.10.2017 13:07
Martin Feherváry Foto:
Martin Feherváry v reprezentačnom drese.
debata

Najtalentovanejších mladých hráčov rozdelili v rebríčku tradične do troch skupín (A,B,C) podľa toho, v ktorom kole by po nich mohli siahnuť jednotlivé kluby.

V najsilnejšej kategórii však Slovensko nemá zastúpenie, čo znamená, že podľa hodnotenia CSS by si tímy v prvom kole nevybrali žiadneho Slováka. Kategória označená písmenom B (výber v 2. alebo 3. kole) už obsahuje mená obrancu Martina Feherváryho a útočníka Martina Pospíšila.

V poslednej C-kategórii má Slovensko sedemnásobné zastúpenie. Zo 4. až 6. kola by mohli kluby siahnuť po Milošovi Romanovi, Martinovi Bučkovi, Michalovi Ivanovi, Kristiánovi Kováčikovi, Andrejovi Kukučkovi, Oliverovi Okuliarovi a Pavlovi Regendovi.

O post draftovej jednotky by sa mali pobiť Švéd Rasmus Dahlin a Rus Andrej Svečnikov. Sedemnásťročný Dahlin je prvým hráčom narodeným v roku 2000, ktorý sa objavil v najvyššej švédskej súťaži SHL. V drese Frölundy Indians sa v uplynulom ročníku tešil z titulu v Lige majstrov. Tréner Roger Rönnberg dáva talentovanému obrancovi na ľade stále viac dôvery a priestoru.

Útočník Svečnikov pôsobí v zámorských juniorských súťažiach. S výberom Ruska do 18 rokov získal na ostatnom šampionáte bronzovú medailu.

Rebríček je len predbežný, ďalší by mala CSS vydať v januári. V ňom sa zohľadnia výkony hráčov počas prvej časti sezóny, počet či pozície Slovákov sa môžu ešte zmeniť.

Vstupný draft NHL 2018 sa uskutoční 22. a 23. júna 2018 v American Airlines Center v Dallase.

debata chyba
Viac na túto tému: #draft NHL #Martin Fehérváry #Martin Pospíšil