Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Biblia aj členstvo len pre vyvolených. Cestujúci Jágrovia budú mať idol doma

Partii fanúšikov z provincie Alberta splnil Jaromír Jágr na sklonku kariéry v NHL sen. "Travelling Jagrs", ktorí ho naposledy sprevádzali naprieč Severnou Amerikou pri niekoľkých zápasoch NHL, budú mať v najbližšej sezóne možnosť vidieť svoj idol doma. Práve v Alberte totiž sídli klub Calgary Flames, Jágrovo nové pôsobisko.

03.10.2017 20:42
Travelling Jagrs, Jaromír Jágr Foto: ,
Fanúšikovia Jaromíra Jágra Travelling Jagrs pri povzbudzovaní hokejovej legendy.
debata

„Travelling Jagrs“, v preklade „Cestujúci Jágrovia“ sú fanúšikovia, ktorí priviedli recesiu k dokonalosti. Každý z nich má vždy pri výlete na zápasy, v ktorých nastúpi český velikán, na hlave parochňu, ktorá pripomína Jágrov účes pri jeho vstupe do NHL a na sebe jeden z dresov, ktorý si dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára obliekal počas svojej kariéry. Byť členom klubu je cťou a nie je ľahké dostať sa medzi vyvolených.

Sám Jágr o svojich verných priaznivcov vie a niekoľkokrát sa s nimi aj fotil. S jeho zmyslom pre humor sa dá očakávať, že na stretnutie príde aj v Calgary. „Počítam s tým, že už sú vo vytržení z toho, že tam budem,“ povedal s úsmevom Jágr v pondelňajšom rozhovore.

Keď jednému zo spoluzakladateľov vybranej spoločnosti Chrisovi Richterovi viackrát narušili pracovnú schôdzku SMS správy, trochu sa obával, čo znamenajú. „Čo budeme robiť? Budú z nás teraz Non-Travelling Jagrs (Necestujúci Jágrovia)? Vynárajú sa pre nás nové otázky,“ povedal Richter pre Calgary Herald.

A hneď naznačil, že ide o skutočne zásadné otázky. „Kto bude teraz môcť nosiť dres Flames s jeho číslom? My predsa povzbudzujeme iba a výhradne jeho,“ uviedol Richter jedno z pravidiel „Biblie cestujúcich Jágrov“.

„Pred rokmi sme museli jedného člena za také porušenie pravidiel vylúčiť. A bude to veľmi ťažké dodržiavať, lebo niektorí z nás patria medzi fanúšikov Flames. Ako to máme zvládnuť a mať po kontrolou? Budeme si k tomu musieť vážne sadnúť,“ dodal Richter.

Členovia partie, ktorí pochádzajú z Calgary, Airdrie a Edmontonu, sa však v skutočnosti nemôžu dočkať chvíle, keď oprášia parochne a opäť uvidia svoj idol v akcii. „Každý teraz hovorí, že Travelling Jagrs už nebudú môcť cestovať, keď podpísal zmluvu u nás – ale my stále cestujeme,“ uistil iný člen Trevor Freeman.

„Myslím si, že veľa ľudí ešte prekvapí. Mať tu za maximálne dva milióny dolárov hráča, ktorý je žijúcou legendou, v minulej sezóne dal 16 gólov a mal 46 bodov, je niečo neuveriteľné. Sme len šokovaní, že to neprišlo skôr,“ pripomenul Freeman Jágrovu zmluvu na milión dolárov s bonusmi do výšky ďalšieho miliónu.

Témou medzi fanúšikmi sa stalo aj to, či by Jágr nemohol dostať priestor v elitnom útoku s mimoriadnymi talentmi Johnnym Gaudreauom a Seanom Monahanom. „Možno nezačne hneď s nimi, ale myslím si, že ho bude ťažké držať ho mimo prvého útoku. Myslím si, že v Calgary bude veľmi efektívnom hráčom. Bude to pre nás všetkých úžasná príležitosť vidieť ho tak často v akcii,“ dodal Freeman.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Calgary Flames #Travelling Jagrs