Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr o Calgary: Žiadne peniaze, žiadny tlak. Možno sa naučím lyžovať

Čakanie sa skončilo. Jaromír Jágr nastúpi do svojej 25. sezóny v zámorskej NHL. Nestarnúci český veterán sa dohodol na podmienkach jednoročnej zmluvy s tímom Calgary Flames.

03.10.2017 07:28
debata (2)

Zaujímavosťou je, že 45-ročného rodáka z Kladna čaká v profilige premiérové pôsobenie v kanadskom klube. Doteraz hral vždy za americké tímy.

S Flames podpísal Jágr kontrakt na jeden rok v hodnote jeden milión dolárov, ďalší milión môže zarobiť na bonusoch.

„Málokto by mi v mojich rokoch ponúkol viac. Na druhú stranu zase nie je žiadny tlak. Byť najhoršie plateným hráčom v mužstve nie je na jednej strane vôbec zlé,“ uviedol so svojím typickým zmyslom pre humor Jágr a v rozhovore pre iSport.cz a dodal:

Odo mňa nikto nebude chcieť päťdesiat, šesťdesiat bodov za sezónu. Tretí, štvrtý útok v pohode."

Jágra už len 56 duelov delí od rekordu Gordieho Howa v počte stretnutí v NHL. Český veterán ich má na svojom konte 1711, Howe ich odohral 1767.

Český veterán nazbieral zatiaľ v profilige 1914 bodov, v historických rebríčkoch je druhý za Waynom Gretzkým (2857 bodov). So 765 gólmi je tretí, viac ich dali len Gretzky (894) a Howe (801).

Uplynulú sezónu odohral za Floridu. Zo slnečného štátu na juhovýchode USA ho čaká presun do Alberty, kde sa počas zimy častokrát vyskytnú treskúce mrazy.

„Bude to zaujímavé. Nikdy som v Kanade nehral, bol to aj jeden z dôvodov, chcel som to zažiť. Na 99,9 percenta je to moja posledná sezóna v NHL, takže budem môcť povedať, že aspoň raz v kariére som v Kanade pôsobil,“ vravel Jágr a dodal:

„Samozrejme, Calgary sa s Floridou nedá porovnať, to je jasné. Uvidíme, čo to so mnou urobí. Možno sa naučím na staré kolená lyžovať. Všetko sa to zbehlo veľmi rýchlo.“

Spojenie legendárnej ‚šesťdesiatosmičky‘ a Calgary existuje od roku 1989. V zápase proti Flames debutoval Jágr v reprezentačnom drese. Vtedajší víťazi Stanleyho pohára odohrali v Prahe prípravné stretnutie.

„Bol to môj prvý zápas v národnom tíme. Mal som vtedy sedemnásť rokov, trochu iná situácia. Ale je to symbolické,“ dodal Jágr.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Jaromír Jágr #Gordie Howe #Calgary Flames