Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V NHL si neželajú, aby hral v Kladne. Jágr reagoval mačkou s dolármi a fľaškou

Hlavným záujemcom o služby českého hokejového útočníka Jaromíra Jágra v NHL je aktuálne s najväčšou pravdepodobnosťou Calgary.

02.10.2017 10:21
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr pozdravuje fanúšikov ešte v drese Floridy.
debata

Podľa Pierrea LeBruna z kanadskej televíznej stanice vyzerajú rokovania Petra Svobodu, agenta druhého najproduktívnej­šieho hráča histórie NHL, s Flames veľmi nádejne.

„Zástupcovia Calgary Flames a Jaromíra Jágra rokujú dnes večer. Nie je isté, či sa to stane, ale je to veľmi pravdepodobné,“ napísal na Twitteri LeBrun v nedeľu večer zámorského času.

V hre o služby doterajšieho útočníka Floridy, ktorý je od 1. júla nechráneným voľným hráčom, sú aktuálne podľa sportsnet.ca tri kluby vrátane St. Louis, o ktorého záujme hovoril minulý týždeň generálny manažér Blues Doug Armstrong.

Pre štyridsaťpäťročného Jágra je pokračovanie v NHL prioritou. Počas čakania na vývoj rokovaní v NHL pôvodne zvažoval, že nastúpi za prvoligové Kladno, ktoré vlastní. Možnosť jeho štartu v sobotu proti Přerovu v piatok padla práve na želanie záujemcov NHL.

„Stále prebiehajú nejaké rokovania v NHL. Ani tímy z NHL si neprajú, aby som hral, takže to musím rešpektovať. Podľa toho, ako sa to skončí, uvidíme ďalej,“ povedal Jágr v piatok po tréningu s Kladnom pre ČTK a iDNES.cz.

V minulej sezóne nazbieral v 82 zápasoch za Floridu 46 bodov za 16 gólov a 30 asistencií. S Panthers sa mu skončila ročná zmluva so základným príjmom štyri milióny dolárov. Ďalší 1,5 milióna dolárov si zarobil na bonusoch. Panthers pôvodone tvrdili, že o Jágra majú naďalej záujem, ale situácia sa zmenila a český veterán je preto v rokovaniach opatrný.

„Nikdy neviete. Tiež som si myslel, že zostanem na Floride. Všetci hovorili, aj tí na najvyšších pozíciách: ‚Áno, je to dohodnuté.‘ A polhodinu pred trhom s voľnými hráčmi povedali, že so mnou nepočítajú. Keby som to nepočul na vlastné uši, tak by som tomu neveril. Ale taká je realita,“ uviedol v piatok.

V nedeľu sa Jágr k aktuálnemu vývoju vyjadril s nadhľadom na svojom twitterovom účte. Pod odkaz: „Pozrite sa, práve som svojej mačke povedal, že je šanca hrať v tejto sezóne NHL,“ umiestnil fotku mačky medzi dvadsaťdolárovými bankovkami a s fľaškou tequily.

V prípade pokračovania v NHL môže Jágr zaútočiť na rekord v počte zápasov v základnej časti. Na vyrovnanie Gordieho Howea mu chýba 56 stretnutí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Florida Panthers #Jaromír Jágr #Calgary Flames #HC Rytíři Kladno