Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Daňo zariadil po krásnej akcii triumf Jets, skóroval aj Marinčin

Parádny kúsok predviedol slovenský útočník Winnipegu Marko Daňo v prípravnom súboji proti Ottawe pred novou sezónou hokejovej NHL. Na víťazstve svojho tímu 5:3 sa podieľal v čase 53:12 min víťazným gólom, ktorému prechádzala skvelá akcia v jeho podaní.

28.09.2017 07:32 , aktualizované: 11:00
debata
Marko Daňo oslavuje svoj gól do siete Ottawy. Foto: Reuters, JOHN WOODS
Marko Daňo NHL Jets Marko Daňo oslavuje svoj gól do siete Ottawy.

Daňo v hĺbke obranného pásma vybojoval puk, prešiel ním cez dvoch hráčov Ottawy a posunul ho na krídlo Nicovi Petanovi. Ten mu ho vrátil pred bránku a tam nakorčuľovaný slovenský hokejista prvým dotykom puk nadvihol tak, že brankár Ottawy Mike Condon nemal šancu.

Video z gólu priniesol aj oficiálny portál nhl.com. Webová stránka Winnipeg Free Press označila Daňov gól za neuveriteľné sólo.

„Úprimne, nemyslel som si, že Daňo vôbec vybojuje puk. Cez obrannú modrú čiaru prešiel tak, že mi ho posunul jednou rukou. Ja som bol pripravený strieľať, ale keď sa obranca pokĺzol, rozhodol som sa pre prihrávku,“ opísal Nic Petan najdôležitejší moment zápasu.

„Snažím sa len robiť tie správne veci a tvrdo zaberať aj v tréningu, aby som si vybojoval miesto v zostave,“ cituje Marka Daňa winnipegfreepres­s.com.

Dvadsaťdvaročný Daňo sa predtým v príprave strelecky nepresadil. V uplynulej sezóne NHL v drese Winnipegu v 38 zápasoch nazbieral 11 bodov za 4 góly a 7 asistencií.

Nepriaznivý stav otočilo aj Toronto, ktoré v kanadskom derby prehrávalo v Montreale po prvej tretine 0:2. Maple Leafs však v druhej perióde skórovali trikrát a nad tradičným rivalom napokon vyhrali 4:2.

K triumfu prispel aj slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý v polovici zápasu vyrovnal na 2:2. Svoj prvý gól v príprave zaznamenal aj so šťastím, keď jeho strelu si zrazil do vlastnej brány Brendan Gallagher. Canadiens sa v príprave nedarí, prehrali aj šiesty zápas prípravy.

NHL – príprava

Winnipeg – Ottawa 5:3

Montreal – Toronto 2:4

Pittsburgh – Buffalo 5:4

Washington – New Jersey 1:4

Carolina – Edmonton 0:4

debata chyba
Viac na túto tému: #príprava #NHL #Marko Daňo #Martin Marinčin