Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krutá diagnóza. Boylea čaká najťažší boj v kariére

Hokejistovi New Jersey Devils Brianovi Boylovi diagnostikovali chronickú myeloidnú leukémiu, verí však, že si čoskoro opäť zahrá hokej. Ide o typ rakoviny kostnej drene, ktorý sa podľa tímového lekára Devils dá prevažne liečiť medikamentmi.

20.09.2017 08:41
debata
Briana Boylea čaká náročný boj so zákernou... Foto: SITA/AP, Ann Heisenfelt
Boyle rakovina Briana Boylea čaká náročný boj so zákernou chorobou.

Tridsaťdvaročnému strednému útočníkovi to zistili pri krvných testoch na úvod predsezónneho kempu, keď výsledky vykazovali nerovnomernosti z minulej sezóny. Boyle vychádzajúc z toho, čo mu povedal tímový lekár Michael Farber a ďalší odborníci, očakáva, že jeho život bude pokračovať v štandardnom režime.

To znamená, že po tom, ako podpísal zmluvu na dva roky v hodnote 5,5 milióna dolárov, by mal v príprave vykorčuľovať na ľad. Boyle v utorok na tlačovke povedal, že sa cíti normálne, jeho stav je blízky k bežnému. Farber očakáva, že liečba sa začne okamžite po absolvovaní ďalších testov.

„Máme dobrý plán útoku a teším sa, že pôjdem na ľad a budem hrať. Kedy sa tak stane, neviem, ale moje myšlienky sa upierajú na 7. október,“ povedal hokejista. Vtedy jeho tím rozbehne novú sezónu NHL proti Coloradu Avalanche.

„Bude veľmi podrobne monitorovaný. Prišiel k nám vo veľkej forme s relatívne málo symptómami, takže si myslím, že reakcia na terapiu bude vcelku dobrá,“ dodal Farber. Boyle odohral 624 zápasov v NHL v tímoch Los Angeles Kings, New York Rangers, Tampa Bay Lightning a Toronto Maple Leafs s bilanciou 93 gólov a 76 asistencií.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New Jersey Devils #Brian Boyle