Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL je späť! LA Kings bez Gáboríka na úvod prípravy s prehrou

Úvodný predsezónny prípravný zápas hokejistov Los Angeles sa skončil prehrou. Kings podľahli Vancouver Canucks na domácom ľade 3:4 po predĺžení. Rozhodol 22 sekúnd pred koncom nadstavenej päťminútovky ofenzívny hráč hostí Brock Boeser.

17.09.2017 09:56
debata
Útočník Vancouveru Brock Boeser (v bielom) bol... Foto: SITA/AP, Reed Saxon
NHL príprava Útočník Vancouveru Brock Boeser (v bielom) bol autorom víťazného gólu v predĺžení.

V drese Los Angeles chýbal slovenský útočník Marián Gáborík, ktorý trénuje zatiaľ bezkontaktne po medzisezónnom zákroku na kolene. „Lekári sú radi z progresu, ktorý Marián urobil. Už korčuľuje, trénuje bezkontaktne. Naberá na sile, do Číny s nami však nepôjde. Zostane v LA a bude pokračovať v rehabilitácii,“ uviedol na adresu Slováka kouč LA John Stevens, ktorý mal premiéru na lavičke Kings.

V predĺžení rozhodol mladý Boeser. „Prvýkrát som si zahral v systéme troch proti trom, bolo zábavné, koľko voľného priestoru bolo na ľade,“ uviedol 20-ročný útočník, ktorý má na konte deväť zápasov v NHL.

Hráči Los Angeles Kings zakrátko vycestujú do Číny, kde v rámci hokejovej osvety si dvakrát zmerajú sily práve s tímom Vancouver Canucks. Zápasy sú naplánované na 21. a 23. septembra v Šanghaji a Pekingu.

Pôjde o historicky prvé dva predsezónne duely tímov z NHL na čínskom ľade. V rámci exkurzie na ďaleký východ by si mali hokejisti vyšliapať aj na Veľký Čínsky múr.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Marián Gáborík #Los Angeles Kings