Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Povedal, že nekončí. Rovnakého názoru je aj klub

Slovenský hokejista Zdeno Chára je už vyše desaťročia ochrancom obrannej modrej čiary v tíme NHL Boston Bruins a želá si, aby mu to ešte chvíľu vydržalo. Štyridsaťročný skúsený harcovník ako kapitán tímu vstúpi do záverečnej sezóny jeho 7-ročného kontraktu s Bruins, no verí v ďalšie pokračovanie. Rovnaké názoru je aj klub.

15.09.2017 07:15
debata (1)
Zdeno Chára je hráčom Bostonu Bruins od sezóny... Foto: SITA/AP, Michael Dwyer
NHL Chára Zdeno Chára je hráčom Bostonu Bruins od sezóny 2006/2007.

"Milujem hokej a všetko okolo toho. Rád driem na tréningoch a obetujem sa pre mužstvo. Aj vo svojom veku si myslím, že ešte môžem mužstvu niečo ponúknuť a užívať si to. Chcem sa ešte zlepšiť a hrať tak dlho, ako sa len bude dať,“ uviedol Chára pred nedávnom.

V uplynulej profiligovej sezóne sa prezentoval 10 gólmi a 19 asistenciami v 75 zápasoch a s priemerom na ľade 23:20 min bol stále najviac vyťaženým hráčom Bruins. V šiestich zápasoch play-off sa jeho priemerná minutáž vyšplhala až na 28:46 min.

„Stále som to tak cítil, že môžem odohrať veľkú porciu minút, pokiaľ som vo forme a zdravý. Ak budem efektívny a konzistentný, túžim v tom naďalej pokračovať. Určite chcem hrať aj po skončení najbližšej sezóny a to v drese Bruins. Netajím sa tým, že to tu mám veľmi rád,“ pokračoval Chára.

Skúseného beka by si rád v klube udržal aj generálny manažér Bruins Don Sweeney. „So Zdenom sme už na túto tému mali niekoľko rozhovorov. Naznačili sme mu, že by sme boli radi, ak by zostal členom organizácie Bruins,“ povedal Sweeney pre televíziu CSN a dodal:

„Počas prípravného kempu a počas sezóny absolvujeme ďalšie sedenia. Myslím však, že bolo potrebné, že sme mu dali najavo náš záujem.“

Podľa CSN je najpravdepodob­nejšia dvojročná zmluva s platom tri až štyri milióny dolárov na sezónu. Práve štyri milióny USD bude poberať Chára v novej sezóne, po ktorej mu končí sedemročný kontrakt s Bruins.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Zdeno Chára #Boston Bruins