Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pastrňák sa dočkal novej zmluvy. Viac ako on v Bostone zarobia len traja hráči

Držiteľ Zlatej hokejky pre najlepšieho českého hokejistu David Pastrňák sa dohodol s Bostonom Bruins v NHL na novej šesťročnej zmluve. Dvadsaťjedenročný útočník si zarobí 40 miliónov dolárov a bude štvrtým najlepšie plateným hráčom klubu.

14.09.2017 20:28
David Pastrňák Foto: ,
David Pastrňák.
debata

Pastrňákovi sa v uplynulej sezóne skončil nováčikovský kontrakt, vďaka ktorému inkasoval maximálnu možnú čiastku 925-tisíc dolárov ročne. Po tom, ako v 75 zápasoch zaznamenal 34 gólov a 36 asistencií a bol druhým najproduktívnejším hráčom tímu po Bradovi Marchandovi, si výrazne polepší na ročný priemer 6,667 milióna dolárov.

„Nebol som veľmi nervózny. Aj keď je pravda, že bolo ťažké sústrediť sa na tréning a nevnímať veci okolo, aby som sa správne pripravil na sezónu. Trénoval som sám, nebolo to jednoduché, najmä čakanie bolo dlhé. Takže som rád, že sa to skončilo,“ Povedal Pastrňák pre isport.cz.

V Bruins budú zarábať viac ako Pastrňák ďalší český útočník David Krejčí (7,25 milióna dolárov ročne), fínsky brankár Tuukka Rask (7) a kanadský útočník Patrice Bergeron (6,875). Marchand, ktorý má rovnako ako Pastrňák zmluvu až do roku 2023, má ročný plat 6,125 milióna.

„Práca oboch strán sa vyplatila. Sme všetci radi, že sa to vyriešilo. Pasta je veľkou postavou toho, čo sa snažíme vybudovať,“ uviedol na Twitteri Bruins generálny manažér Don Sweeney a doplnil, že Pastrňák priletí do Bostonu v piatok, keď Boston začne v kempe s tréningom.

Pastrňák a jeho zástupcovia sú s výsledkami rokovaní tiež spokojní. „Keby sme neboli, tak sa nedohodneme. Tešíme sa z tejto dohody, preto sme na to pristúpili. Do Bostonu sa vraciam rád,“ uviedol český talent, ktorý bude po Jakubovi Voráčkovi z Philadelphie (10 miliónov dolárov) a Krejčím tretím najlepšie plateným českým hráčom v budúcej sezóne.

„V zostave s ním sme lepší tím. Sme veľmi radi, že ho tu uvidíme. Vždy nastupuje na ľad s úsmevom,“ potešilo trénera Bruca Cassidyho, že bude mať Pastrňáka k dispozícii od začiatku prípravy.

Rodák z Havířova hrá za Boston od roku 2014, keď si ho slávny klub z „Original Six“ vybral z 25. miesta v prvom kole draftu. V 172 zápasoch základnej časti NHL nazbieral český talent 123 bodov za 59 gólov a 64 asistencií. Tento rok sa vďaka svojím výkonom stal Pastrňák najmladším víťazom ankety Zlatá hokejka v jej histórii.

Obe strany sa dohodli po niekoľkomesačných rokovaniach krátko pred štartom tréningového kempu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Boston Bruins #David Pastrňák