Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V NHL ako na Jamajke! S marihuanou má skúsenosti každý druhý hráč

Profesionálny hokej patrí medzi fyzicky najnáročnejšie športy. Hráči v zámorskej NHL absolvujú v plnej záťaži počas sezóny minimálne 80 zápasov plné tvrdých stretov, bodyčekov či pästných výmien. Svoje by o tom vedel rozprávať Riley Cote.

02.09.2017 11:17
Riley Cote Foto: ,
Riley Cote (vpravo) patril svojho času v NHL medzi elitných bitkárov.
debata

Bývalý krídelník Philadelphie bolesť dobre pozná. Dres Flyers si obliekal štyri sezóny, počas ktorých sa zaradil medzi elitných bitkárov. Absolvoval viac ako 50 pästných výmien. Bolestivé zranenia si však neliečil tabletkami, ale vybral sa cestu prírodných medikamentov. Do svojho repertoáru od začiatku hokejovej kariéry zaradil aj medicínsku marihuanu.

„Veľmi rýchlo som zistil, že marihuana mi pomáha od bolesti. Jej terapeutické účinky mi veľmi pomohli. Potláčali mi bolesť, mohol som lepšie spávať, nemal som stavy úzkosti,“ vravel Cote v rozhovore pre portál Leafly.

S konzumáciou marihuany sa medzi kolegami nechválil, hoci podľa jeho slov bolo v každom tíme, v ktorom pôsobil, vždy niekoľko hráčov s podobným prístupom. „Hoci som mal s marihuanou len pozitívne skúsenosti, nerozprával som o tom nahlas. Nechcel som spôsobiť problémy sebe i svojím blízkym, pretože vtedy to bolo ešte tabuizovaná vec. Teraz je to už iné,“ pokračoval.

S marihuanou má podľa neho skúsenosť minimálne polovica hráčov v profilige. „Myslím, že v súkromí ju užíva čoraz viac hráčov. Aspoň polovica ligy, to určite,“ dodal Cote. Na rozdiel od iných profesionálnych súťaží v zámorí ako basketbalová NBA alebo liga amerického futbalu NFL má NHL čo sa týka marihuany benevolentné pravidlá. Marihuana nie je na listine zakázaných látok.

„Liga sa viac zameriava na to, aby hráči nebrali steroidy či iné formy reálneho dopingu. Marihuana vám nijako v športovom výkone nepomôže. Nie je to doping, pre niektorých z nás to je liek,“ dodal Cote, ktorý uplynulých sedem sezón pôsobil ako asistent trénera v tíme Lehigh Valley Phantoms vo farmárskej AHL.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #marihuana #NHL #Riley Cote