Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za kanadský klub ešte nehral. Zamieri Jágr do Calgary?

Český hokejista Jaromír Jágr by nakoniec predsa len mohol zakotviť v Calgary, ktoré bolo jeden čas považované za hlavného uchádzača o jeho služby. Podľa informácií oficiálneho webu NHL sa Flames o 45-ročnú hviezdu stále zaujímajú.

23.08.2017 10:53
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr ešte nemá o pôsobisku v novej sezóna jasno.
debata

Špekuláciám v tomto smere napomáha fakt, že kouč kanadského klubu Glen Gulutzan už v minulosti s Jágrom spolupracoval v Dallase.

Gulutzan, ktorý je len o pol roka starší ako český útočník, tak dobre vie, čo môže od Jágra prípadne očakávať. Pod jeho vedením si olympijský víťaz z Nagana pripísal v drese Dallasu behom skrátenej sezóny pred odchodom do Bostonu v 34 stretnutiach 26 kanadských bodov za 14 gólov a 12 asistencií.

„Aj keď už nie je taký rýchly ak býval, pod kruhmi je stále silnejší na puku ako väčšina ostatných chalanov v lige. Možno najpôsobivejšie na všetkých jeho fyzických schopnostiach, urastenej postavy a sily, ktorú má v rukách, je jeho hokejové IQ, ktoré presahuje všetky grafy,“ nech sa počuť Gulutzan.

„Pamätím si, že ešte v Dallasu sme si zostrihali nejaké kliby. A ako tréneri sme nad nimi sedeli, pozerali na ne a hovorili si: ‚bože, ako toto dokázal‘. Vie dávať góly, vie nahrávať. Zvláda všetko. A ja myslím, že vďaka tomu môže stále hrať. Naviac má skutočnú vášeň a zaujatie pre hru,“ dodal Gulutzan.

Aj podľa jednej z opôr Calgary Michaela Frolíka by bol Jágrov príchod pre tím Flames prínosom. „Máme dosť mladé a neskúsené mužstvo. Nejakého staršieho hráča, ktorý by ostatných usmerňoval, by sme potrebovali. Takže jeho príchod by dával zmysel,“ povedal Frolík pred dvoma týždňami českým novinárom.

Reportér NHL Elliott Friedman taktiež nevylučuje možnosť, že Jágr začne sezónu v Európe, možno aj v českej súťaži, a potom sa do zámoria vráti.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Jaromír Jágr #Calgary Flames