Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O Jágra nie je záujem. Bude hrať vo vlastnom klube?

Česká hokejová legenda Jaromír Jágr stále nemá istotu, čí dres bude v budúcej sezóne obliekať. V utorok sa predstavil v exhibičnom zápase v Brne, ktorý bol zároveň rozlúčkou jeho niekdajšieho spoluhráča z reprezentácie Martina Havláta. Novinárom však nič nové ohľadom budúceho pôsobiska neprezradil.

10.08.2017 13:51
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata (2)

„Najvážnejšie jednania sú s Kladnom. Má rozumného majiteľa, ktorý vie čo chce,“ zavtipkoval v rozhovore pre hokej.idnes.cz Jágr, ktorý je vlastníkom kladnianskeho hokejového klubu.

Vzápätí však zvážnel a dodal, že všetky rokovania necháva na svojho agenta. „Rozhodovať bude predovšetkým záujem. Čím je vyšší, tým väčšia je šanca, že dostanem lepšiu rolu v tíme. To, ako ju zužitkujem, záleží potom už len na mne. Je to jediná vec, o ktorú sa musím starať, nič iné ma nezaujíma.“

Štyridsaťpäťročný veterán by aj naďalej rád pokračoval v najlepšej hokejovej lige sveta, záujem o jeho služby je však zatiaľ nulový. „Nečakal som, že bude také náročné získať prácu v NHL. Nezáleží mi už na tom, v ktorej päťke budem hrať. Veľmi dobre viem, že už nie som taký hráč ako pred 10 či 15 rokmi, keď som rozhodoval zápasy. Jedna vec je, či vám tréneri dajú nejakú pozíciu a druhá, či ju dokážete využiť. Bolo by pre mňa výhodnejšie, kebyže nastupujem v druhej alebo tretej formácii, pretože by som chodil na ľad proti horším hráčom a obrancom. Čo si budeme nahovárať: ja som také šťastie vo svojej kariére nemal,“ pokračoval Jágr.

Ideálnym scenárom by pre neho momentálne bolo pôsobenie v rodnom Kladne. „Výhodou by okrem toho, že by som bol doma, bolo, že by som mohol kedykoľvek odísť do NHL, ak by sa naskytla nejaká príležitosť, trebárs ak by sa niekto zranil. Mohol by som sa zo dňa na deň zobrať a odísť. Ak by som nastupoval v extralige, nešlo by to. Musel by som počkať, až sa liga skončí,“ uzavrel najproduktívnejší Európan histórie NHL.

Počas kariéry v najslávnejšej klubovej súťaži sveta odohral vrátane play-off 1919 zápasov. Nazbieral v nich 2115 bodov. Vlani Jágr v drese Floridy Panthers zarobil aj s bonusmi 5,155 mil. USD.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno