Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Montreal sa nedohodol s legendou. Markov po 16 rokoch odchádza do KHL

Ruský hokejista Andrej Markov po skončení pôsobenia v klube Montreal Canadiens, kde strávil 16 sezón, smeruje do KHL. Informuje o tom portál tsn.ca.

29.07.2017 10:16
Andrej Markov Foto: ,
Andrej Markov.
debata

Tridsaťosemročný hráč po tom, ako sa nedohodol na novej zmluve so spomenutým kanadským klubom NHL, v konferenčnom hovore vo štvrtok povedal, že bude hrať v KHL a možno aj na budúcoročných zimných olympijských hrách v Pjongčangu. Podľa vlastných slov nemá záujem pokračovať v žiadnom inom klube z NHL.

„Je to ťažké. Na sklonku uplynulej sezóny som jasne deklaroval, že v Montreale Canadiens chcem zostať do konca mojej kariéry. Nestalo sa tak. Je to biznis. Nikoho z toho neviním. Som pripravený posunúť sa vpred. Je však pre mňa ťažké, že neodohrám svoj 1000. zápas za Canadiens. Prinajmenšom nie tento rok,“ poťažkal si Markov. Podľa portálu HockeyBuzz by mal zakotviť v klube Ak Bars Kazaň.

„Chcel by som v mene celej organizácie poďakovať Andrejovi za jeho skvelé služby počas šestnástich sezón, ktoré strávil ako hrdý člen Montrealu Canadiens. Rád by som mu zaželal len to najlepšie v ďalšom pôsobisku,“ uviedol pre web klubu prezident Montrealu Canadiens Geoff Molson.

Rodák z Voskresenka Markov strávil v drese „Habs“ celú svoju kariéru v najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta. Spolu v nej odohral 990 zápasov základnej časti so ziskom 572 bodov za 119 gólov a 453 asistencií. V uplynulom ročníku nazbieral 36 bodov (6+30) v 62 stretnutiach a v šiestich dueloch vyraďovacej časti strelil jeden gól.

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Andrej Markov