Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tatar a Detroit sa dohodli na financiách, jablkom sváru zatiaľ dĺžka kontraktu

Klub zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings naďalej usilovne pracuje na tom, aby sa o týždeň nemusela konať arbitráž medzi "červenými krídlami" a slovenským útočníkom Tomášom Tatarom. Podľa denníka Detroit Free Press sa obe strany zhodli na ročnom príjme pre dubnického rodáka na úrovni približne 5 miliónov dolárov, jablkom sváru je však dĺžka kontraktu.

13.07.2017 11:36
Tomáš Tatar Foto: ,
Útočník Detroitu Tomáš Tatar.
debata

Kým Tatar žiada zmluvu na sedem rokov, Detroit ponúka spoluprácu na päť rokov. Ak za najbližších sedem dní nepríde k dohode a k jej spečateniu podpisom kontraktu, vo štvrtok 20. júla sa v kanadskom Toronte uskutoční arbitrážne konanie. Prostredníctvom neho by slovenský reprezentant pravdepodobne dostal zmluvu len na jeden rok a v lete 2018 by asi ubzikol ku konkurencii. Ak Tomáš Tatar podpíše zmluvu na jeden rok, v júli 2018 bude voľný hráč bez obmedzenia.

Doteraz slovenský hokejista ukrajoval z ročného rozpočtu klubu 2,75 milióna dolárov. V uplynulej sezóne bol Tatar s 25 gólmi najlepší strelec Red Wings, nazbieral aj 21 asistencií. Za ostatné tri sezóny odohral za Detroit 245 zápasov a mal v nich bilanciu 75 gólov a 72 asistencií.

Pre porovnanie, Gustav Nyquist za rovnaké obdobie v 240 dueloch strelil 56 gólov, pridal 89 asistencií a zarábal 4,75 milióna USD ročne. Tomáš Tatar v polovici apríla podstúpil operáciu problémového ramena, podľa lekárov by sa mal zotavovať štyri až šesť mesiacov, takže štart ďalšej sezóny je v jeho prípade otázny.

Okrem Tatara sa 20. júla mala konať arbitráž aj Coltona Parayka s tímom St. Louis Blues a Tylera Johnsona z Tampy Bay Lightning. „Blesky“ však už podpísali s 26-ročným centrom kontrakt na sedem rokov, Parayko je rovnako ako Tatar stále bez novej zmluvy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Detroit Red Wings