Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najväčší žralok opustil San Jose

Devätnásť rokov bol verný jedinému klubu. Dvojnásobný olympijský víťaz a majster sveta si však bude musieť zvykať na nové mesto, organizáciu i spoluhráčov. O dva mesiace už 38-ročný krídelník je pripravený priviesť mladé pušky z Toronta k vytúženému Stanleyho poháru.

03.07.2017 17:04
Patrick Marleau Foto:
Patrick Marleau.
debata

Zatiaľ čo o dva mesiace starší Joe Thornton zostal v San Jose, jeho dlhoročný parťák a držiteľ väčšiny klubových rekordov Patrick Marleau sa sťahuje do Kanady. Bývalý kapitán Sharks podpísal s Maple Leafs trojročný kontrakt na 18,75 milióna dolárov.

Toronto vedené trojicou nováčikov Austonom Matthewsom, Mitchellom Marnerom, Williamom Nylanderom sa v uplynulej sezóne prebojovalo do play off len po druhý raz od sezóny 2003/04 a má pred sebou nádejnú budúcnosť. Marleau by mal mladému mužstvu dodať potrebné bohaté skúsenosti.

„Presvedčilo ma zloženie tímu, jeho tréneri, manažment a nadšenie okolo celého klubu. Ostatné týždne neboli pre mňa jednoduché. Prechádzal som sa po dome a premýšľal. Bolo extrémne náročné opustiť San Jose a všetkých ľudí, ktorí sa o mňa výborne starali. Pre každého Kanaďana je veľká česť obliecť si dres Maple Leafs. Už sa neviem dočkať prvého zápasu,“ cituje Marleaua nhl.com

„Samozrejme, som sklamaný, že sa Patrick nevráti späť. No som presvedčený, že v Toronte sa mu bude dariť a výborne tam zapadne do mužstva. Aj tak ostane žralokom na celý život a raz ho označia za najlepšieho hráča histórie klubu,“ zložil poklonu svojmu kamarátovi Thornton, ktorý v San Jose ostáva. S klubom podpísal ročný kontrakt na 8 miliónov dolárov vrátane bonusu za podpis.

Už pred otvorením trhu s voľnými hráčmi bolo viac-menej zrejmé, že Sharks nemajú šancu udržať si oboch veteránov. Túto situáciu šikovne využilo Toronto.

„O rok či dva by sme si už Patricka dovoliť nemohli. Teraz sme však na to mali priestor. Keby to nebol pre nás ten správny a výnimočný hráč, nerobili by sme to. Skvele však zapasuje do nášho systému,“ vysvetlil angažovanie ostrieľaného veterána generálny manažér Toronta Lou Lamoriello.

debata chyba
Viac na túto tému: #San Jose Sharks #Joe Thornton