Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shattenkirk nehľadel na peniaze. Srdce rozhodlo pre Rangers

Thornton ostal v San Jose, Rangers ulovili Shattenkirka, Nashville zbrojil aj u finálového súpera z Pittsburghu a Jágr opúšťa Floridu.

01.07.2017 23:10 , aktualizované: 02.07.2017 13:04
Kevin Shattenkirk Foto: ,
Kevin Shattenkirk mení dres Washingtonu za New York Rangers.
debata

Prvý deň trhu s voľnými hráčmi v zámorskej NHL priniesol veľa vzruchu, no množstvo skvelých hráčov ostalo aj naďalej k dispozícii. Za úvodných sedem hodín uzavreli kluby 101 nových kontraktov spolu na 438 miliónov dolárov. Najvýraznejším spôsobom sa posilnili Rangers, Nashville, Dallas a Tampa Bay. Výrazné zásahy do zostavy urobili aj vo Vancouvri.

Najžiadanejší muž na trhu Kevin Shattenkirk sa dohodol na novej zmluve so slávnym klubom z New Yorku. Za štyri roky si zarobí 26,6 milióna dolárov. Očakávalo sa, že jeden z elitných obrancov súťaže podpíše ešte štedrejší kontrakt, pri vyjednávaní mu však asi nepomohol nevydarený záver uplynulej sezóny, ktorú dohral po výmene zo St. Louis vo Washingtone.

„Takáto šanca sa v živote objaví asi len raz. Som nadšený. Pri mojom rozhodovaní vstupovalo do hry množstvo faktorov okrem peňazí a dĺžky kontraktu. Pre Rangers som musel niečo obetovať, no keď si chcete splniť sen, vždy to tak býva. Veľmi sa teším, že prichádzam do klubu, ktorý môže vyhrať Stanleyho pohár," uviedol pre nhl.com 28-ročný rodák z New Yorku, ktorý bol odmalička veľký fanúšik Rangers.

„Vzdávam Kirkovi hold. Veľmi túžil zahrať si v našom klube a bol preto ochotný nechať na stole veľké peniaze. Pokojne mohol podpísať zmluvu na sedem rokov. Je to pre nás silná správa – získali sme vynikajúceho hráča, ktorý vždy chcel hrať za Rangers," reagoval generálny manažér Jeff Gordon.

Rangers získali za dobrú cenu aj veľmi dobrú dvojku k brankárovi Henrikovi Lundqvistovi – Ondrěj Pavelec podpísal ročnú zmluvu na 1,3 milióna dolárov.

Jedna z legiend ligy Joe Thornton ostáva v San Jose, s ktorým sa dohodol na rok za 6,5 milióna. Ďalšia superhviezda Jaromír Jágr si počas prvého dňa nenašiel nový klub, no isté je, že u Panthers skončil. Nový klub si do 24 hodín nenašli ani Alexander Radulov, Patrick Marleau, Jarome Iginla či Shane Doan.

Nashville prišlo v rozširovacom drafte o Jamesa Neala, teraz však získalo Nicka Bonina z Pittsburghu a Scotta Hartnella z Columbusu a zároveň výmenou za výber v drafte Alexeja Jemelina z Golden Knights.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #prestupový trh #Kevin Shattenkirk