Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dohoda Jágra s Floridou stroskotala na peniazoch. Dostane šancu na ďalší rekord?

Český hokejový útočník Jaromír Jágr sa nedohodol na podmienkach novej zmluvy s Floridou a v sobotu o 18:00 SELČ sa stane voľným hráčom.

01.07.2017 17:12
Jaromír Jágr, Michael Ferland Foto: ,
Útočník Floridy Jaromir Jágr (vľavo) v súboji s Michaelom Ferlandom z Calgary.
debata (3)

Bude tak môcť rokovať so všetkými klubmi. Informovala o tom kanadská televízna stanica TSN s odvolaním sa na Jágrovho agenta Petra Svobodu.

Štyridsaťpäťročný Jágr prišiel na Floridu vo februári 2015 z New Jersey a následne dvakrát podpísal s klubom ročnú zmluvu. Zámorské médiá v minulých dňoch informovali o tom, že Panthers majú o služby odchovanca Kladna enormný záujem aj naďalej, požadovali však zníženie jeho platu.

Najproduktívnejší Európan v histórii NHL v minulej sezóne zarobil vrátane bonusov 5,515 milióna dolárov. V 82 zápasoch základnej časti nazbieral 46 bodov za 16 gólov a 30 asistencií a bol štvrtým najproduktívnejším hráčom tímu. Florida však do play off nepostúpila.

Jágr doteraz v NHL hral za Pittsburgh, Washington, New York Rangers, Philadelphii, Dallas, Boston, New Jersey a Floridu, na konte má 1711 zápasov a 1914 bodov za 765 gólov a 1149 asistencií. V play off Jágr zaznamenal vo 208 dueloch 201 bodov za 78 gólov a 123 prihrávok.

Ak by v NHL pokračoval, mohol by sa stať rekordérom v počte odohraných zápasov. Na vyrovnanie vedúceho Gordieho Howea mu chýba 56 stretnutí.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Florida Panthers #Jaromír Jágr