Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V zámorí sa budú opäť rozdávať milióny. Na trhu sú Jágr i Radulov

V krátkom časovom slede prichádza posledný z troch veľkých ťahákov medzisezónneho obdobia v zámorskej NHL.

30.06.2017 05:00
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata

Najprv strhol pozornosť hokejových fanúšikov v Kanade a USA rozširovací draft, v ktorom si vyberal hráčov nový klub na mape NHL z Las Vegas. Minulý týždeň sa pozornosť sústreďovala do Chicaga, kde sa konal každoročný draft nováčikov a v sobotu sa zas otvorí trh s voľnými hráčmi.

Ligové tímy teraz majú ideálnu príležitosť získať kvalitné posily, už overené nejednou sezónou v súťaži. Potrebujú na to jediné – dostatok financií pod platovým stropom. Neobmedzení voľní hráči sa môžu na novom kontrakte dohodnúť s ktorýmkoľvek tímom. Pri obmedzených má ich doterajší klub právo vyrovnať ponuku iného záujemcu a hráč mu v tom prípade zostane.

Ako každý rok, aj tento je na trhu mnoho zaujímavých hokejistov vrátane dvoch legiend Joa Thorntona a Jaromíra Jágra. Klub pre budúcu sezónu nemajú ani Patrick Marleau, Chris Kunitz, Jarome Iginla, Martin Hanzal či brankári Antti Niemi, Jonathan Bernier, Brian Elliot i Ryan Miller.

Azda najžiadanejším mužom je jeden z top obrancov ligy Kevin Shattenkirk. Dvadsaťosemročný Američan prišiel v závere prestupového obdobia do Washingtonu zo St. Louis, aby Ovečkinovi a spol. pomohol získať vytúžený Stanleyho pohár. Nepodarilo sa a Capitals majú momentálne veľký problém udržať si celý káder. Okrem Shattenkirka sú voľnými hráčmi aj Karl Alzner a veterán Justin Williams.

„Hľadáme pre Kevina tím, kam dobre zapadne a bude v ňom mať veľkú šancu vyhrať Stanleyho pohár. Utvorili sme si zoznam klubov, ktoré prichádzajú do úvahy a potom sme sa so všetkými kontaktovali. Zároveň sme však pripravení vypočuť si ponuku od ktoréhokoľvek záujemcu," uviedol pre nhl.com Shattenkirkov agent Jordan Nuemann. Zároveň priznal, že s generálnym manažérom Capitals Brianom MacLellanom ešte nehovoril.

Medzi útočníkmi sa vyníma meno Rusa Alexandra Radulova. Vlani sa po štyroch sezónach v KHL vrátil do zámoria. Za Montreal nastrieľal 18 gólov, pridal 36 asistencií. Podľa informácií TSN však žiada šesťročný kontrakt s priemerným platom sedem miliónov dolárov, čo môže byť pre väčšinu záujemcov priveľké sústo. Napriek tomu má vraj záujem až tucet klubov. The Hockey News dávajú najväčšie šance Caroline, Dallasu, Floride, New Yorku Rangers či Vegas. Sám hráč však nevylučuje ani zotrvanie v Montreale.

„Je to dobrý hokejista. Možno aj najlepší voľný hráč na trhu," priznal nemenovaný tréner NHL pre ESPN. Radulovove ofenzívne schopnosti sú všetkým dobre známe, napriek dobre zvládnutej sezóne za Canadiens sa však ešte plne nezbavil nálepky problémového hráča.

Zo slovenských hráčov je voľný Marek Hrivík, ktorý už nebude pokračovať u Rangers. Mal by však ostať v zámorí. Obmedzeným voľným hráčom je Tomáš Tatar z Detroitu, ktorý by mal podľa všetkého u Red Wings zostať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Joe Thornton