Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budajova neistota. Podpísal s Tampou, môže byť aj rytier

Aj napriek podceňovaniu ukázal, že je spoľahlivo fungujúcou súčiastkou klubu NHL. Hovorí sa, že náročné situácie ukážu charakter a kvality človeka. V NHL, kde úcta k hráčom je väčšinou v tieni biznisu, to platí do bodky. Iba mentálne silní borci sa vedia s enormným tlakom vyrovnať. Ak sa im to podarí, patria do najlepšej hokejovej ligy sveta.

20.06.2017 07:10 , aktualizované: 15:52
Peter Budaj Foto: ,
Peter Budaj.
debata

Vzorovým príkladom je cesta Petra Budaja. Brankár Tampy Bay prežil nádhernú sezónu 2016/2017. Na jej začiatku bol odpisovanou trojkou, ku koncu hrdinom Los Angeles. Kings však v závere prestupového obdobia poslali Budaja (aj s krajanom z obrany Erikom Černákom) do Tampy Bay. Aj napriek náhlej zmene slovenský gólman vedenie nového zamestnávateľa nesklamal.

„Sú tu skvelí hráči, parádna organizácia. Realizačný tím a tréneri sú veľmi priateľskí. Uvidíme, čo sa v júni udeje, rozhodne však mám záujem tu zostať," povedal po sezóne Budaj pre tampabay.com. Na jeho slová po základnej časti reagoval generálny manažér Lightnings Steve Yzerman. „Sme veľmi spokojní s Petrovým záverom sezóny. Boli by sme radi, keby zostal s nami aj naďalej. Keď sa bude sa blížiť 1. júl, vyriešime otázku nášho druhého brankára."

Nezostalo iba pri sľuboch – Budaj v pondelok podpísal dvojročnú zmluvu na 2,05 milióna dolárov. Agent 34-ročného rodáka z Banskej Bystrice Rolly Hedges potvrdil, že záujem oboch strán bol hnacím motorom úspešného rokovania.

„Tampa veľmi chcela, aby Peter zostal. Páči sa mu tu. Sadol si so spoluhráčmi, užíval si Floridu aj s rodinou. Hľadal pekné miesto pre svoju ženu i deti a Tampa mu všetko ponúkla," povedal Hedges pre Tampa Bay Times.

Budaj vo vlaňajšom ročníku odchytal 60 zápasov. Polovicu duelov doviedol do víťazného konca, inkasoval 2,18 gólu na zápas pri úspešnosti zákrokov 91,5%. Zaznamenal aj sedem čistých kont. Lightnings si od spolupráce talentovanej ruskej mladej jednotky Andreja Vasilevského a skúsenej dvojky veľa sľubuje.

Floridský happy end však môže ukončiť ambiciózny nováčik. Las Vegas Golden Knights si dnes večer môže Budaja vybrať v rozširujúcom drafte, pretože Tampa slovenského gólmana nezaradila na listinu chránených hráčov.

Stane sa Budaj jedným z 30 zlatých rytierov?

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Budaj #Tampa Bay