Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tučniaci vyšli do ulíc. Poriadne to zapijeme a o rok sa o to pokúsime opäť

Hokejisti Pittsburghu si vďaka úspešnej obhajobe Stanleyho pohára opäť po roku užívajú veľké oslvy. V uliciach mesta ich prišli pozdraviť desaťtisíce fanúšikov.

14.06.2017 19:08
Sidney Crosby Foto: ,
Sidney Crosby s fanúšikmi Pittsburghu.
debata

Po výhre nad Nashvillom 4:2 na zápasy ich slávnostný sprievod pripadol takmer presne na rovnaký dátum – vlani prebehol po rovnakej trase na Grant Street a Liberty Avenue 15. júna.

Pred rokom lemovalo ulice podľa odhadov takmer 400 tisíc ľudí a zástupcovia mesta pri peknom slnečnom počasí očakávali, že toto historické maximum sa tento rok ešte navýši. V kolóne bolo možné vidieť dvojposchodový autobus s otvorenou strechou, obojživelné vozidlo, ale aj rolby. Samotní hráči väčšinou cestovali na korbách luxusných vozidiel typu pick-up. Na jednom z nich držal kapitán Sidney Crosby nad hlavou Stanleyho pohár.

„Zažili sme to už vlani, teraz si to tu môžeme vychutnávať znova. Je to niečo, čo sa vám vryje hlboko do pamäte. Niečo, na čo sa nedá zabudnúť. Je bláznivé, koľko ľudí sem príde, aby nás aspoň na chvíľu videli,“ uviedol útočník Patric Hörnqvist, ktorý víťaznou trefou rozhodol v šiestom zápase o osude série.

„Toto je bláznovstvo. A my si to strašne užívame. Tých ľudí, čo nám sem prišli vyjadriť podporu … Za seba môžem povedať, že mi ešte ani poriadne nestihlo dôjsť, čo sme dokázali,“ pripustil brankár Matt Murray.

Obranca Kris Letang vyzdvihol veľkú súdržnosť celého mužstva. „Každý v tíme vedel, čo má robiť. A nie je dôvod, aby sme to budúci rok nevyhrali znova. Aspoň taký je náš prístup. Ale teraz nás ešte čaká veľa zapíjania,“ smial sa Letang.

Už v utorok zavítali Penguins so Stanley Cupom za svojimi kolegami bejzbalistami. Pred duelom MLB, v ktorom Pittsburgh hostil Colorado Rockies, s nimi hokejisti pokecali v šatni, kam priniesli slávny pohár na ukážku. Andrewa McCutchena inšpiroval rozhovor s elitným útočníkom Philom Kesselom natoľko, že prispel k výhre Pirates 5:2 dvoma homerunmi.

„Všetko, čo sa odohralo v šiestom zápase, som sledoval. Bol som doma prikovaný k televízii a užíval si to. Je to niečo obrovské a je skvelé týchto chalanov vidieť. Zaslúžili si všetko, čo ich teraz čaká. Sú úžasným tímom a je zábava sa na nich pozerať,“ vyhlásil McCutchen.

Ešte pred samotným stretnutím sa v úlohe nadhadzovača predstavil Crosby. „Väčšina hráčov (všetci) si myslela, že nezvládne hodiť strike (dobrý nadhod),“ uviedol pred akciou na twitteri útočník Nick Bonino. Po vlaňajšku opätovne najužitočnejší hráč play off a držiteľ Conn Smythe Trophy však spoluhráčom odpovedal presným nadhodom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pittsburgh Penguins