Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Crosby mieri medzi najlepších v histórii. Poháňa ho pocit z víťazstiev

Piaty Stanleyho pohár pre Penguins. Tretí s podpisom hviezdnej dvojice Sidney Crosby - Jevgenij Malkin.

12.06.2017 20:55
Sidney Crosby Foto: ,
Sidney Crosby s Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play off.
debata (1)

Legenda Pittsburghu a v súčasnosti majiteľ klubu Mario Lemieux bol pri všetkých piatich triumfoch úspešnej organizácie. Ako hráč však slávil zisk hokejového Svätého grálu len dvakrát. Jeho nasledovníci Crosby s Malkinom ho vďaka nedeľňajšiemu víťazstvu v Nashville prekonali.

„Generálny manažér Jimmy Rutherford sa musí rok čo rok popasovať s platovým stropom. Získal zopár mladých hráčov, ktorí sú lacnejší než veteráni, akých by sme v mužstve radi videli. Naša organizácia odviedla skvelú prácu aj pri výbere hráčov v draftoch. Mladíci Sheary a Rust nám tiež pomohli získať titul. Obhájiť Stanleyho pohár v súčasnej NHL je niečo výnimočné," uviedol počas majstrovských osláv na ľade Lemieux.

V rámci hodnotenia úspešnej sezóny a play off nezabudol zdôrazniť obrovský prínos kapitána Crosbyho. „Sidney je skvelý líder od prvého dňa, keď sme si ho vybrali. Stále sa zlepšuje a je skvelý hokejista. Jeden z najlepších v histórii. Tým, že priviedol mužstvo k trom Stanleyho pohárom, sa definitívne a bez debát zaradil medzi najužšiu elitu," poznamenal Lemieux.

Pittsburgh opäť kraľuje NHL Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Eufória neďaleko štadióna v Nashville pred...

Dvojnásobný olympijský víťaz si v Nashville prebral aj Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play off. Prestížne ocenenie získal druhý raz za sebou. Je len tretí hokejista histórie, ktorému sa to podarilo. S 27 bodmi bol druhý najproduktívnejší hráč vyraďovacej časti. Lepší bol len jeho dlhoročný spoluhráč Malkin (28).

„Nechcem hovoriť o sebe. Som rád, že tento úspech môžem zdieľať so svojimi skvelými spoluhráčmi. Od začiatku sezóny sme vedeli, že máme pred sebou jediný cieľ. Dokázali sme to a je to skvelý pocit," vravel po stretnutí Crosby. „Vpred ma poháňa úžasný pocit z víťazstiev. Nič sa mu nevyrovná. Preto hrám hokej. Každý z nás má len krátky čas na svoju hokejovú kariéru a ja sa ju snažím využiť naplno," dodal.

Rutherford ho po stretnutí zaradil do spoločnosti Lemieuxa či Wayna Gretzkého. „Sidney je veľmi výnimočný hráč. Pomaly sa radí medzi troch-štyroch najlepších v histórii. Minimálne si zaslúži, aby bol súčasťou takejto debaty," cituje generálneho manažéra Penguins nhl.com.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pittsburgh Penguins #Jevgenij Malkin