Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nesmrdí mi z úst. Používam ústnu vodu, smial sa úspešný tipér Subban

Hviezdnej dvojici Crosby, Malkin nedovolili ani raz vystreliť na bránku. Inkasovali jediný gól. Hokejisti Nashvillu sa vďaka zlepšenej defenzíve a výbornému brankárovi Pekkovi Rinnemu dočkali prvého víťazstva vo finále Stanleyho pohára.

04.06.2017 09:14 , aktualizované: 11:32
P.K. Subban Foto: ,
P.K. Subban.
debata

Vďaka domácej výhre 5:1 znížili stav série na 1:2 na zápasy. Štvrté pokračovanie vyvrcholenia sezóny zámorskej NHL sa odohrá v noci na zajtra, opäť v Nashville.

Jeden z lídrov Predators P.K. Subban sľuboval hneď po druhom stretnutí, že tretie bude bez debát patriť práve jeho mužstvu. Nemýlil sa a po sobotňajšom zápase tak mal dôvod na úsmev.

"Vôbec nie je podstatné, čo som hovoril pred stretnutím. Je po ňom a my sme vyhrali. Už sa tešíme na ďalšie,“ vravel Subban a vyzdvihol prácu svojho mužstva v oslabeniach. Pittsburgh totiž v ostatných dvoch zápasoch nevyužil ani jednu z desiatich presilových hier. "Odvádzame výbornú robotu pri pokusoch o zblokovanie striel. Snažíme sa súperovi dopriať minimum času a priestoru na rozohratie. Nie je to vôbec jednoduché, ale budeme v tom pokračovať, aby sme mohli byť aj naďalej úspešní,“ vysvetlil Subban.

Defenzíva Predators pracovala tak dobre, že dvojica Sidney Crosby, Jevgenij Malkin nezaznamenala ani jednu strelu. To sa obom lídrom Pittsburghu naraz ešte v doterajšej kariére v play off nikdy nestalo. Frustrácia hostí sa v závere prejavila pri viacerých provokáciách a pokusoch o šarvátky. Dobre naladený Subban nemal problém prezradiť obsah svojej výmeny názorov s kapitánom Penguins Crosbym.

"Zvyčajne, keď sa hráči na ľade provokujú, je to o výkonoch alebo niečom osobnom. Sidney mi vravel, že mi smrdí z úst. Vôbec nerozumiem prečo, keďže pred zápasom používam ústnu vodu. Myslím si, že som mal voňavý dych,“ zabavil Subban novinárov.

Svojho spoluhráča sa zastal aj Pekka Rinne, ktorý po dvoch nie príliš vydarených stretnutiach tentoraz výrazne podržal svoj tím. "P.K. je elegantný chlapík. Dbá o seba,“ pridal sa do vtipnej diskusie fínsky brankár.

Keďže Subban bol úspešný pri predikcii sobotňajšieho stretnutia, novinári sa ho nezabudli opýtať ani na to, aký výsledok očakáva v pondelok.

"Poviem presne to isté, čo naposledy. Najbližší zápas vyhráme a pohneme sa vpred. Ak sa vám zdalo, že to dnes bolo poriadne hlučné, tak sa pripravte na to, že nabudúce to bude ešte hlasnejšie,“ reagoval kanadský obranca.

Jednou z rozhodujúcich postáv súboja bol aj ďalší obranca Roman Josi. V úvode druhej tretiny strelil v presilovej hre vyrovnávajúci gól a počas celého duelu ho bolo na ľade vidieť. Pri druhom a treťom góle domácich asistoval a zaznamenal tak až tri body.

"Systém našej hry dovoľuje obrancom dostatočne sa zapájať do ofenzívy. Aj tréner od nás vyžaduje, aby sme pomáhali útočníkom. Tento duel bol pre nás veľmi dôležitý, preto chcel každý jeden z nás podať čo najlepší výkon a pomôcť mužstvu k výhre. Vedeli sme, že dokážeme hrať lepšie ako v dvoch zápasoch v Pittsburghu. Myslím si, že sme to ukázali,“ cituje švajčiarskeho beka nhl.com.

Hráči Pittsburghu si z prehry nerobili ťažkú hlavu. "Bol to len jeden zápas. Prehrali sme jeden zápas. Stále vedieme 2:1. Samozrejme, uvedomujeme si, že musíme hrať lepšie. Potom máme veľkú šancu vyhrať aj na ľade súpera,“ naznačil Malkin.

Prezradil, že v pondelok musia hrať lepšie a jednoduchšie najmä v početných výhodách. "Snažia sa nás dostať pod tlak a rýchlo k nám pristupujú. Vraveli sme si, že musíme mať puk pod kontrolou a prihrávať si, no akosi sme zabudli strieľať. Akoby sme chceli dať gól len do prázdnej bránky. Chce to zmenu – viac striel,“ vravel jednoznačne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nashville Predators #P.K. Subban