Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Padne v NHL rekord? Ottawa ide v šľapajach Anaheimu

Tohtoročné play off severoamerickej hokejovej NHL nie je skúpe na zápasy s najtesnejším jednogólovým rozdielom skóre.

19.05.2017 11:58
Ottawa Senators Foto: ,
Hokejisti Ottawy.
debata

Boje o Stanleyho pohár ich ponúkli už 47 a útočia na rekord z roku 2007, keď 51-krát rozhodol o víťazovi jeden gól navyše. „Myslím si, že to vypovedá o vyrovnanosti tímov. Dokonca aj tie najlepšie mávajú problémy výraznejšie sa presadiť. Pozrite sa na Pittsburgh. Toľko hviezd, a predsa sú zápasy s ním tesné,“ povedal pre The Canadian Press krídelník Ottawy Clarke MacArthur.

Tridsaťdvaročný Kanaďan vie. o čom hovorí. Jeho Senators v 15 zápasoch tohtoročných vyraďovacích bojov 11-krát vyhrali či prehrali o gól. Osemkrát sa v takýchto prípadoch tešili oni, trikrát súperi. Odborníci to pripisujú defenzívnej filozofii trénera Guya Bouchera. Už v základnej časti jeho zverenci odohrali 40 zápasov s najtesnejším výsledkom. Najviac ich mal na konte Detroit (45).

„V dnešnej NHL je veľa šikovných hráčov, ktorí nepotrebujú veľa priestoru a času na skórovanie. Na tých sa zameriavame, snažíme sa im znepríjemniť život,“ poznamenal útočník kanadského tímu Mike Hoffman. Taktika slávi úspech aj v sérii finále Východnej konferencie. Ottawa vedie nad Pittsburghom 2:1 na zápasy a kopíruje cestu Anaheimu za Stanleyho pohárom z roku 2007. Ducks vtedy vyhrali jednogólovým rozdielom 12 stretnutí vrátane troch z piatich súbojov vo finále práve proti Senators.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ottawa Senators