Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pittsburghu stačil na víťazstvo jediný gól, sériu s Ottawou vyrovnal Kessel

Jediný gól stačil hokejistom Pittsburghu v pondelňajšom druhom stretnutí finále play-off Východnej konferencie, aby vyrovnali stav série s Ottawou na 1:1.

16.05.2017 06:56 , aktualizované: 08:00
Pittsburgh Penguins Foto: ,
Momentka z druhého finálového zápasu východnej konferencie Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators.
debata

Jediným úspešným strelcom duelu bol v 54. min útočník Phil Kessel, ktorý prekonal skvele chytajúceho Craiga Andersona (28 zákrokov) strelou k ľavému betónu. Domáci brankár Marc-André Fleury zneškodnil všetkých 23 striel hráčov Senators a dosiahol druhé čisté konto za tri zápasy.

Penguins už v prvej tretine prišli pre zranenie o krídelníka Bryana Rusta a beka Justina Schultza, súboj napokon úspešne dohrali aj s jedenástimi útočníkmi a piatimi obrancami.. Séria sa teraz na dve stretnutia sťahuje do kanadskej metropoly, na ľad obhajcu Stanleyho pohára sa vráti ešte minimálne raz. Najbližší duel odohrajú v stredu 17. mája.

„Bolo tam množstvo našich šancí, ale aj veľa emócií a výkyvy počas zápasu. Nakoniec sme však našli cestu k víťazstvu,“ skonštatoval Phil Kessel, prvá hviezda zápasu, na webe NHL. Tréner Ottawy Guy Boucher zápas o jednom góle zhodnotil takto:

„Často sme odhadzovali puk a tým sme utvárali ‚momentum‘ pre súpera v našej tretine. Nie som spokojný s prácou s pukom v brejkových situáciách. Na druhej strane, ich hráči sú veľmi silní a ťažko sa bránia. Ak sa pozriem na oba zápasy ako celok, zvládli sme v nich päť zo šiestich tretín a tá šiesta nás stála prehru.“

Druhou hviezdou stretnutia bol vyhlásený domáci brankár Fleury. Priznal však, že hráči Ottawy mu dali v niektorých fázach zápasu aj niekoľkominútové voľno. Napríklad od sedemnástej minúty druhej tretiny do piatej minúty tretej tretiny nečelil ani jednej strele hráčov Senators.

„Čakal som, korčuľoval do rohov, naťahoval sa. Tiež som sa rozprával so spoluhráčmi, ale tak, aby som zostal hlavou v zápase. Stále som mal na mysli, že môže prísť záverečný nápor Ottawy, najmä po ich strelenom góle,“ odpovedal Fleury na otázku, čo robil v čase, keď na neho dlhší čas nesmerovali žiadne strelecké pokusy.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Pittsburgh – Ottawa 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) – stav série 1:1
Gól: 54. Kessel (Malkin, Määttä)

debata chyba
Viac na túto tému: #Ottawa Senators #Pittsburgh Penguins