Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezastaviteľná Ottawa zvíťazila aj v Pittsburghu a vedie vo finále na východe

Hokejisti Ottawy Senators triumfovali na ľade obhajcov trofeje Pittsburghu Penguins 2:1 po predĺžení v sobotňajšom úvodnom stretnutí finále play-off Východnej konferencie zámorskej NHL. Prekvapivé víťazstvo "senátorov" stanovil v piatej minúte predĺženia Bobby Ryan.

14.05.2017 07:48
Ottawa Senators Foto: ,
Radosť hráčov Ottawy Senators v Pittsburghu.
debata

V bránke domáceho Pittsburghu dostal prednosť hrdina doterajšieho priebehu vyraďovacej časti skúsený Marc-André Fleury pred mladíkom Mattom Murrayom, ktorý vychytal „tučniakom“ zisk Stanleyho pohára v uplynulej sezóne a už bol k dispozícii trénerovi Mikovi Sullivanovi po zranení .

Fleury inkasoval prvýkrát v 15. min, keď ho ôsmym presným zásahom v aktuálnom play-off prekonal Jean-Gabriel Pageau po prihrávke Bobbyho Ryana. V druhej dvadsaťminútovke diváci v PPG Paints Arene nevideli gól, a hoci boli paradoxne hokejisti Ottawy strelecky aktívnejší, päť minút pred koncom tretej tretiny vyrovnal doposiaľ najproduktívnejší hráč play-off Jevgenij Malkin (19 bodov) a poslal duel do predĺženia. „V tretej tretine sme hrali oveľa lepšie. V šatni sme si rozobrali ako hrajú a zlepšili sme náš prejav,“ povedal Malkin.

Prekvapivé víťazstvo „senátorov“ stanovil v piatej minúte predĺženia Bobby Ryan. „Ryan hral neuveriteľne. Vždy je jedným z našich najlepších útočníkov. Je to tvorca hry a zároveň je silný na puku. Je súťaživý a hrá dobre na oboch stranách ihriska,“ pochválil spoluhráča útočník Ottawy Kyle Turris. „Dal som gól v kľúčovom okamihu a cítil som sa naozaj skvelo,“ uviedol Ryan, draftová dvojka z roku 2005.

Brankár Ottawy Craig Anderson zastavil 27 z 28 striel domácich, Fleury zneškodnil 33 z 35 streleckých pokusov súpera. Druhý duel finále play-off Východnej konferencie je na programe už v pondelok. „Máme viacero dôvodov na radosť, ale je to stále iba jedno víťazstvo. Nesmieme byť príliš ‚pobláznení‘. Toto bol prvý zápas a očakávame, že ďalší bude rovnako náročný,“ vyhlásil tréner Ottawy Guy Boucher.

„Veľa času sme strávili v útočnom pásme, ale málo sme sa tlačili do zakončenia,“ trefne zhodnotil prvý súboj jeho náprotivok Mike Sullivan.

Finále play-off NHL – sobota (hrá sa na štyri víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Pittsburgh – Ottawa 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1)
- stav série: 0:1
Góly: 55. Malkin (Kunitz, Hainsey) – 15. Pageau (B. Ryan), 65. B. Ryan (Pageau, Mark Stone)

debata chyba
Viac na túto tému: #Ottawa Senators #Pittsburgh Penguins