Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nashville udrel v predĺžení. Po výhre v Anaheime vedie konferenčné finále

Hokejisti Nashvillu zvíťazili v úvodnom zápase finále Západnej konferencie play off NHL na ľade Anaheimu 3:2 po predĺžení a ujali sa vedenia v sérii. Rozhodujúci gól strelil v 70. minúte útočník James Neal.

13.05.2017 07:39 , aktualizované: 09:24
Ryan Kesler, Viktor Arvidsson, Antoine... Foto: ,
Boj o každý milimeter ľadu. Krídelník Nashvillu Viktor Arvidsson uniká pred hráčmi Anaheimu Ryanom Keslerom, Antoinom Vermettom a Samim Vatanenom.
debata

Predators vstúpili do premiérového konferenčného finále v histórii klubu aktívne a počas úvodných trinástich minút prestrieľali svojho súpera v pomere 13:1! Lenže jediná strela domácich našla cieľ a Anaheim tak od 6. minúty po zásahu Jakoba Silfverberga viedli 1:0.

Za hostí vyrovnal vydareným tečom Fillip Forsberg a pokračujúcu streleckú prevahu premenil v úvode druhej tretiny na druhý gól Nashville vďaka prvému gólu Austina Watsona vo vyraďovacích bojoch. Jeho strela od ľavého mantinelu síce mierila vedľa, do bránky sa ale odrazila od obrancu Samiho Vatanena. Na 2:2 vyrovnal Hampu Lindholm.

V predĺžení boli znovu aktívnejší hokejisti Nashvillu (7:2 na strely) a dočkali sa zaslúženej odmeny. V polovici nadstaveného času si vytvorili tlak v útočnom pásme, ktorý korunoval Neal.

Jeho tvrdú strelu z pravého kruhu na vhadzovaní síce zblokoval rukavicou i prilbou domáci útočník Corey Perry, puk napriek tomu prešiel až za chrbát brankára Johna Gibsona.

„V tretej tretine to nebol dobrý výkon, ale v predĺžení sme sa vrátili k našej hre,“ poznamenal tréner Nashvillu Peter Laviolette. Skvelý výkon predviedol domáci brankár Gibson, ktorý popri troch inkasovaných góloch predviedol tiež 43 úspešných zákrokov, čím si stanovil kariérne maximum. „Takémuto tímu sme už nejaký čas nečelili. Postupom času rástol aj náš výkon,“ podotkol Gibson a jeho spoluhráč Nate Thompson zdôraznil: „Agresívne mužstvo s dobrými korčuliarmi. Kvalitný klub, bude to proti nim náročné.“

Druhý diel série hranej na štyri víťazstvá je na programe opäť v Anaheime v nedeľu. „Ešte sme nič nedokázali. Čaká na nás druhý zápas u súpera a potom už opäť výhoda domáceho prostredia,“ doplnil obranca „predátorov“ Mattias Ekholm, ktorý v piatkovom stretnutí dvakrát asistoval.

V drese Nashville vie v play off zabrať ktorákoľvek formácia, veď Austin Watson sa stal už pätnástym hráčom, ktorý skóroval v tohtoročnej vyraďovacej časti. Lídrom tímovej produktivity je Ryan Johansen s priemerom bod na zápas (2+9).

Finále Západnej konferencie play off NHL – 1. zápas:

Anaheim – Nashville 2:3 po predĺžení (1:1, 0:1, 1:0 – 0:1) – stav série 0:1
Góly: 6. Silfverberg, 48. H. Lindholm (Thompson) – 13. F. Forsberg (Irwin, Johansen), 23. Watson (Johansen, Ekholm), 70. Neal (Subban, Ekholm)

debata chyba
Viac na túto tému: #Anaheim Ducks #Nashville Predators #play off NHL