Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Washington hladko zvíťazil v Pittsburghu a vynútil si siedmy zápas

Hokejisti Washingtonu sú stále v hre o Stanleyho pohár. V pondelok druhýkrát odvrátili hrozbu konca sezóny, keď v šiestom semifinálovom stretnutí Východnej konferencie zvíťazili na ľade Pittsburghu 5:2 a vyrovnali stav série na 3:3.

09.05.2017 06:57
debata
zväčšiť Súboj kapitánov. Alexander Ovečkin z... Foto: SITA/AP, Gene J. Puskar
Alex Ovečkin, Sidney Crosby Súboj kapitánov. Alexander Ovečkin z Washingtonu pred Sidneym Crosbym z Pittsburghu v šiestom semifinálovom zápase Východnej konferencie NHL.

Vynútili si rozhodujúci siedmy zápas, ktorý sa v metropole USA uskutoční v stredu. Hostia boli v pondelok od začiatku stretnutia lepším tímom. Prvú tretinu vyhrali 11:3 na strely a od 13. minúty viedli 1:0 vďaka gólu T. J. Oshieho, ktorý v presilovke potrestal vylúčenie kapitána domácich Sidneyho Crosbyho.

Druhý gól pridal v 27. minúte Andre Burakovsky, ktorý potom v 53. minúte zvyšoval svojím druhým presným zásahom v zápase už na 5:0 pre Washington. Až potom sa presadili aj Penguins a dvoma gólmi v rozpätí 52 sekúnd pripravili brankára Bradena Holtbyho o čisté konto.

„Všetko to prichádza so sebavedomím. Počas celého play off som sa dostával do mnohých šancí,“ uviedol na webe nhl.com Burakovsky. „Darilo sa nám v útoku, čo je dobré. Prišli sme sem a získali, čo sme chceli. Teraz naša pozornosť smeruje na siedmy duel,“ poznamenal brankár Braden Holtby, ktorý v pondelok čelil celkovo iba 18 strelám.

„Je frustrujúce, ak nevyužijete príležitosť uzavrieť doma sériu a nehráte tak, ako by ste chceli,“ podotkol kouč Penguins Mike Sullivan.

Semifinále play off NHL – Východná konferencia:

Pittsburgh – Washington 2:5 (0:1, 0:1, 2:3) – stav série 3:3
Góly: 57. Guentzel (Crosby), 58. Malkin (Sheary, Dumoulin) – 13. Oshie (Kuznecov, Nicklas Bäckström), 27. Burakovsky, 41. Nicklas Bäckström (Oshie, Orlov), 52. Carlson (Niskanen, Kuznecov), 53. Burakovsky

debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Pittsburgh Penguins #play off NHL