Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina Ottawy si dal dvojité kurča a strelil štyri góly

Hrdina hokejovej Ottawy Jean-Gabriel Pageau štyrmi gólmi rozhodol v sobotu o triumfe "senátorov" nad New Yorkom Rangers v druhom zápase semifinále play-off Východnej konferencie.

30.04.2017 22:17
Jean-Gabriel Pageau Foto: ,
Jean-Gabriel Pageau (číslo 44) sa teší z jedného zo svojich gólov.
debata

Útočník, ktorý nosí na drese číslo 44, sa stal vôbec prvým štvorgólovým strelcom Senators vo vyraďovacej časti. Rekordom celej NHL je v rámci „postseason“ päť presných zásahov, tento unikát zatiaľ dosiahli iba Newsy Lalonde, Maurice Richard, Darryl Sittler, Reggie Leach a Mario Lemieux.

Dvadsaťštyriročný Kanaďan Pageau sa pred stretnutím poriadne najedol, dokonca mal pocit, že to s pokrmom prehnal. „Dal som si dvakrát kurča alla parmigiana,“ vyhlásil spokojný Pageau.

Keď ottawský rodák 62 sekúnd pred koncom vyrovnal na 5:5 a poslal duel do predĺženia, celá aréna Canadian Tire Center burácala.

„Vždy je pekné dať góly na domácom ľade. Keď fanúšikovia skandovali moje meno, ešte viac ma motivovali. Mal som aj šťastie, ale dokázať doma niečo takéto je úžasné,“ uviedol nadšený hrdina, no vzápätí sa snažil krotiť emócie: „Budem si to pamätať do konca života, ale už je to za nami a teraz sa musíme sústrediť na ďalší zápas.“

Z výkonu Pageaua bol fascinovaný aj tréner Ottawy Guy Boucher. „To, že dal štyri góly, je síce bláznivé, ale to, že medzi nimi bol i vyrovnávajúci presný zásah a rozhodujúca trefa v predĺžení, to je úplne šialené. Pageau si to za svoje výkony naozaj zaslúžil,“ uviedol 45-ročný kouč a dodal: „Zaslúži si obdiv ako hokejista i ako osobnosť. Je neuveriteľné, ako pracuje v každom zápase. Keby ste sa spoluhráčov opýtali, s kým chcú hrať vo formácii, Pageau by bol jasná voľba.“

„Večer čo večer hrá naplno a je mu úplne jedno aká je dôležitosť daného stretnutia. Vždy sa usiluje o čo najlepší výkon a odvádza veľa čiernej roboty pre svojich spoluhráčov. Tie štyri góly sú neuveriteľné, ale zaslúžil si ich,“ povedal na adresu mladého útočníka bek „senátorov“ Dion Phaneauf.

Ottawa Senators draftovali Pageaua v roku 2011 vo štvrtom kole a v aktuálnej sezóne odohral v základnej časti všetkých 82 duelov, v ktorých získal 33 bodov (12+21). V play-off zatiaľ nastúpil v ôsmich zápasoch a päťkrát skóroval.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ottawa Senators #Jean-Gabriel Pageau