Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

NHL to nezažila už 32 rokov. Všetky zápasy sa predlžovali

Tridsaťdva rokov NHL nezažila hokejovú noc, aká sa odohrala z pondelka na utorok. Všetky štyri zápasy, ktoré sa hrali, sa po drámach rozhodli až v predĺžení.

18.04.2017 10:57
Bobby Ryan, Ottawa Senators Foto: ,
Bobby Ryan z Ottawy sa teší z gólu v sieti Bostonu.
debata

V Toronte sa domáci nečakane tešili z triumfu nad Washingtonom 4:3 a v Nashville sa tiež radovali domáci z víťazstva nad Chicagom 3:2. Súboje v Calgary a Bostone pre seba rozhodli v predĺžení hosťujúce tímy. Ottawa zvíťazila 4:3 a Anaheim 5:4. Všetky štyri duely v jeden hrací deň play-off museli do predĺženia naposledy predtým 10. apríla 1985. To isté sa prihodilo aj 11. apríla 1980 a už nikdy v celej histórii NHL. Informuje o tom štatistický portál Elias Sports Bureau.

„Toto sú najviac zábavné zápasy, keď sa rozhodne v predĺžení. Všetci vtedy najviac držíme spolu a máme chuť oslavovať,“ povedal v dobrej nálade Tyler Bozak, autor víťazného gólu Toronta proti Washingtonu. Vďaka nemu outsider vedie nad víťazom základnej časti sezóny 2:1 na zápasy. Všetky tri stretnutia tejto série muselo rozuzliť až predĺženie, celkovo sa v riadnom hracom čase nerozhodlo až v 11 z doteraz odohraných 24 súbojov v play-off 2017. Každá z ôsmich sérií 1. kola už zažila aspoň jedno predĺženie. Historicky rekordné číslo pre celé play-off je 17 zápasov s predĺžením z roku 2013.

Ďalším špecifikom aktuálneho play-off NHL je vzbura nefavoritov. Až tri nižšie nasadené tímy vedú vo svojich sériách 1. kola, z toho Nashville a St. Louis už 3:0 a sú na prahu postupu do semifinále konferencií. V oboch prípadoch reálne hrozí vypadnutie dvom najlepším tímom základnej časti v Západnej konferencii Chicagu a Minnesote. Stav 2:1 na zápasy je v už spomenutej sérii Toronta s Washingtonom, teda konfrontácii nasadenej osmičky a jednotky na Východe.

„Naše výkony lákajú divákov. Otočili sme zápas z 0:2. Nemyslím si, že je ešte niekde inde taká atmosféra ako práve u nás,“ uviedol tréner Nashvillu Peter Laviolette.

debata chyba
Viac na túto tému: #Anaheim Ducks #Toronto Maple Leafs #Washington Capitals