Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL to nezažila už 32 rokov. Všetky zápasy sa predlžovali

Tridsaťdva rokov NHL nezažila hokejovú noc, aká sa odohrala z pondelka na utorok. Všetky štyri zápasy, ktoré sa hrali, sa po drámach rozhodli až v predĺžení.

18.04.2017 10:57
Bobby Ryan, Ottawa Senators Foto: ,
Bobby Ryan z Ottawy sa teší z gólu v sieti Bostonu.
debata

V Toronte sa domáci nečakane tešili z triumfu nad Washingtonom 4:3 a v Nashville sa tiež radovali domáci z víťazstva nad Chicagom 3:2. Súboje v Calgary a Bostone pre seba rozhodli v predĺžení hosťujúce tímy. Ottawa zvíťazila 4:3 a Anaheim 5:4. Všetky štyri duely v jeden hrací deň play-off museli do predĺženia naposledy predtým 10. apríla 1985. To isté sa prihodilo aj 11. apríla 1980 a už nikdy v celej histórii NHL. Informuje o tom štatistický portál Elias Sports Bureau.

„Toto sú najviac zábavné zápasy, keď sa rozhodne v predĺžení. Všetci vtedy najviac držíme spolu a máme chuť oslavovať,“ povedal v dobrej nálade Tyler Bozak, autor víťazného gólu Toronta proti Washingtonu. Vďaka nemu outsider vedie nad víťazom základnej časti sezóny 2:1 na zápasy. Všetky tri stretnutia tejto série muselo rozuzliť až predĺženie, celkovo sa v riadnom hracom čase nerozhodlo až v 11 z doteraz odohraných 24 súbojov v play-off 2017. Každá z ôsmich sérií 1. kola už zažila aspoň jedno predĺženie. Historicky rekordné číslo pre celé play-off je 17 zápasov s predĺžením z roku 2013.

Ďalším špecifikom aktuálneho play-off NHL je vzbura nefavoritov. Až tri nižšie nasadené tímy vedú vo svojich sériách 1. kola, z toho Nashville a St. Louis už 3:0 a sú na prahu postupu do semifinále konferencií. V oboch prípadoch reálne hrozí vypadnutie dvom najlepším tímom základnej časti v Západnej konferencii Chicagu a Minnesote. Stav 2:1 na zápasy je v už spomenutej sérii Toronta s Washingtonom, teda konfrontácii nasadenej osmičky a jednotky na Východe.

„Naše výkony lákajú divákov. Otočili sme zápas z 0:2. Nemyslím si, že je ešte niekde inde taká atmosféra ako práve u nás,“ uviedol tréner Nashvillu Peter Laviolette.

debata chyba
Viac na túto tému: #Anaheim Ducks #Toronto Maple Leafs #Washington Capitals