Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S kariérou sa rozlúčil gólom. Teraz ho čaká ťazší boj - so sklerózou multiplex

Bryan Bickell dal najlepšiu možnú bodku za svojou hokejovou kariérou. Tridsaťjedenročný krídelník Caroliny, ktorý predčasne odchádza do hokejového dôchodku, aby zápasil so sklerózou multiplex, premenil samostatný nájazd v rozstrele záverečného zápasu celej sezóny na ľade Philadelphie.

10.04.2017 16:16
Bryan Bickell Foto:
Bryan Bickell.
debata

Hostia aj jeho zásluhou zvíťazili 4:3, rozhodujúci nájazd premenil Brock McGinn, autor dvoch gólov v riadnom hracom čase. Ani jeden zo súperov nepostúpil do play-off.

„Mám pocit, že som vypotil všetky slzy, žiadne mi nezostali. Bol to emotívny týždeň,“ priznal Bickell, ktorý aj vo Philadelphii zbieral prejavy podpory od hráčov či divákov. V hľadisku sedeli jeho manželka s dcérou.

Bickellovi diagnostikovali chorobu v novembri minulého roku, vo februári sa vrátil na klziská NHL. Rozhodnutie o konci kariéry sa zrodilo len minulý týždeň.

Kanaďan sa v samostatnom nájazde presadil prvý raz v kariére v NHL – na druhý pokus. Tréner Hurricanes Bill Peters ľutoval, že ho nevyužil v tejto situácii už v sobotu proti St. Louis.

„Chvála Bohu, že to vyšlo. Bol som sám zo seba sklamaný, že som nedokázal byť už v sobotu viac nad vecou. Vždy bývam pred samostatnými nájazdmi opatrný. Na jeho gól, reakciu spoluhráčov nikdy nezabudnem,“ konštatoval Peters.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bryan Bickell