Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Washington získal trofej, ktorá neprináša veľa radosti

Druhýkrát za sebou nebolo v základnej časti NHL lepšie mužstvo ako Washington.

06.04.2017 17:20
Alexander Ovečkin Foto: ,
Radosť hráčov Washingtonu Capitals.
debata

Capitals si vďaka domácemu víťazstvu 2:0 nad New Yorkom Rangers zabezpečili Prezidentskú trofej. Do konca základnej časti odohrajú ešte dva súboje, ale už pred nimi bolo jasné, že nik v lige nedosiahne viac bodov.

„Znamená to, že sme najlepšie mužstvo sezóny. To je fajn, ale ozajstná sezóna odštartuje až čoskoro. Sme na dobrej ceste. Každý je plne sústredený na zápasy, zároveň sa však nevieme dočkať, kedy konečne vypukne play off,“ vravel po výhre nad Rangers kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin.

Ruská superhviezda ligy si dobre uvedomuje, že Prezidentská trofej nemá žiadnu reálnu hodnotu. Každý hráč NHL totiž túži po jedinej trofeji – Stanleyho pohári. Navyše, história naznačuje, že najlepším tímom základnej časti to zväčša v play off nevyjde.

Capitals získali Prezidentskú trofej už tretí raz, k Stanleyho poháru ich to však zatiaľ nikdy nepriviedlo. Vlani skončili vo vyraďovacej časti už v druhom kole – vyradil ich neskorší víťaz Stanleyho pohára Pittsburgh. Pred siedmimi rokmi – už vtedy bol hlavnou hviezdou tímu Ovečkin – dokonca zakopli hneď v prvom kole, keď nestačili na Montreal.

V predošlých tridsiatich sezónach (Prezidentskú trofej udeľujú od roku 1986) triumfoval v play off najlepší tím základnej časti len osemkrát. Od zavedenia platového stropu po výluke 2004/05 sa to podarilo len dvom tímom – Detroitu v roku 2008 a Chicagu v roku 2013. Do finále postúpil aj Vancouver v roku 2011, no až štyrikrát sa úspešné mužstvo zo základnej časti lúčilo s play off už v prvom kole.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alexander Ovečkin #Washington Capitals