Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Český brankár skolaboval počas zápasu. Už je v poriadku

Brankár Michal Neuvirth skolaboval v sobotňajšom zápase NHL medzi Philadelphiou a New Jersey a zhruba minútu zostal nehybne ležať. Český hokejista bol okamžite v starostlivosti zdravotníkov a ľadovú plochu opustil viditeľne otrasený na nosidlách, ale so zdvihnutým palcom na znak, že bude v poriadku.

02.04.2017 11:39
Michal Neuvirth Foto:
Brankár Philadelphie Michal Neuvirth leží bezvládne na ľade.
debata

V ôsmej minúte zápasu sa pred vhadzovaním v strednom pásme Neuvirthovi z ničoho nič podlomili nohy a zvalil sa v bránkovisku na chrbát. Zdalo sa, že je v bezvedomí, ale počas zásahu zdravotníckeho tímu otvoril oči a začal s jeho členmi komunikovať a spolupracovať. Po zhruba desaťminútovom zákroku na ľade odviezli rodáka z Ústí nad Labem do nemocnice.

„Poslali sme ho tam z preventívnych dôvodov, všetko vyzerá dobre,“ uviedol generálny manažér Philadelphie Ron Hextall s tým, že na ďalší zápas do New Yorku Neuvirth s tímom rozhodne nepoletí. „Necháme ho tu. Plán je taký, že chceme, aby ho v pondelok znovu prezreli lekári, aby sme mali istotu, že je v poriadku,“ dodal.

Niekoľko hráčov Flyers v deň zápasu tvrdilo, že im nie je najlepšie a Neuvirth bol medzi nimi. „Niekedy vás prechladnutie môže unaviť a dehydrovať. To mohla byť príčina toho, že omdlel. Som hlavne rád, že je v poriadku. Keď vidíte, že sa niečo také prihodí niektorému z vašich spoluhráčov, vydesí vás to,“ uviedol útočník Philadelphie Jordan Weal.

O zdravotnom stave Neuvirtha sa tréneri aj hráči dozvedeli už v prvej prestávke. „Najlepšiu správu sme dostali, ešte predtým ako ho odviezli z ľadu. Videli sme, že sa hýbe a že so všetkými komunikuje,“ vyhlásil tréner Dave Hakstol, ktorému v zápase chýbal aj druhý brankár Steve Mason. Ten pár hodín pred zápasom Hextallovi oznámil, že ochorel.

Preto klub narýchlo povolal z farmy Anthonyho Stolarza, ktorý nestihol ani rozkorčuľovanie a na striedačku si sadol až v prvej minúte zápasu. „Nikdy som nič také nezažil. Bola to smršť emócií. Mám hlavne radosť, že je Neuvy v poriadku a že sme pre neho vybojovali víťazstvo,“ uviedol Stolarz.

Neuvirth v stretnutí kryl všetkých šesť striel, než odstúpil za stavu 1:0. Stolarz pochytal ďalších 26 striel a doviedol Philadelphiu k výhre 3:0.

debata chyba
Viac na túto tému: #Philadelphia Flyers #Michal Neuvirth