Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Crosby tromfol Jágra. Ku gólu z nulového uhla mu pomohla Lundqvistova prilba

Pittsburgh zdolal v piatkovom zápase NHL New York Rangers 4:3 po samostatných nájazdoch. Najdôležitejšou postavou zápasu bol kapitán Penguins Sidney Crosby, ktorý skóroval, pripísal si gólovú prihrávku a v záverečnej nájazdovej lotérii premenil svoj pokus.

01.04.2017 10:08
debata

Asistencia pri úvodnom presnom zásahu Jakea Guentzela bola pre Crosbyho už 641. v kariére a osamostatnil sa od Jaromíra Jágra na druhom mieste klubovej histórie v počte gólových prihrávok.

„Je to pekné, ale Jágr je predo mnou o veľký kus vpredu. Pravdepodobne o tisíc bodov. Pre tím urobil veľa, mal s ním úspechy,“ komentoval Crosby posun v historických klubových štatistikách pred českého útočníka.

Kanadský kapitán preukázal, že nie náhodou je aj najlepším strelcom tejto sezóny, keď z nulového uhla trafil brankára Henrika Lundqvista do masky, od ktorej sa puk odrazil do bránky.

„Väčšinou to nevychádza, ale dnes som mal šťastie. Bolo tam trochu miesta, a ak sa vám ho podarí dobre zasiahnuť, máte šancu,“ opísal svoj 43. gól v ročníku. „Prekvapil ma. Takto veľa hráčov neuvažuje. Zaslúžia si pochvalu,“ reagoval Lundqvist.

debata chyba
Viac na túto tému: #Henrik Lundqvist #Sidney Crosby #Pittsburgh Penguins