Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa skóroval, Halák vychytal výhru. Calgary a St. Louis postúpili do play off

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa strelil víťazný gól pri triumfe svojho Chicaga Blackhawks nad Columbusom Blue Jackets 3:1 v piatkovom stretnutí zámorskej NHL.

01.04.2017 07:21 , aktualizované: 07:50
Jaroslav Halák, Blake Coleman Foto: ,
Zákrok slovenského brankára New Yorku Islanders Jaroslava Haláka po šanci Blaka Colemana z New Jersey.
debata

Rodák zo Starej Ľubovne sa strelecky presadil v 18. min, keď blafákom oklamal brankára Columbusu Sergeja Bobrovského a pripísal si už 26. gól v aktuálnej sezóne. Dva góly „jastrabov“ strelil Arťomij Panarin. Na každý presný zásah Chicaga prihrával Patrick Kane – asistencia pri poslednom góle Panarina do prázdnej bránky znamenala pre amerického útočníka 750. bod v NHL. Slovenského krídelníka Hossu vyhlásili za tretiu hviezdu duelu.

„Mám ešte dostatok energie. Aby som zostal stále svieži, musím vykonávať mimo ľadu rôzne veci, ktoré mladí hráči nerobia. V tejto sezóne som sebavedomejší ako pred rokom. V ostatnej sezóne som mal rovnako šancí ako v tomto ročníku, ale nedokázal som dostať puk do bránky. Je skvelé sám sebe dokázať, že ešte viem strieľať góly. Nastupujem s kvalitnými hráčmi a to mi určite pomáha. Pozitívne je, že pred play off hráme stále lepšie a lepšie,“ povedal slovenský veterán pre internetovú stránku Chicaga.

Jaroslav Halák nastúpil v bránke New Yorku Islanders a vychytal triumf svojho mužstva nad New Jersey Devils 2:1. Slovenský gólman zneškodnil 26 striel „diablov“, prekonal ho iba Adam Henrique. Góly víťazného tímu strelili Anders Lee a Anthony Beauvillier. „Ostrovania“ prišli v stretnutí o kapitána Johna Tavaresa, ktorý utrpel indispozíciu v dolnej časti tela.

„Je vždy nepríjemné vidieť zraneného hokejistu. Uvidíme, či je to vážne,“ povedal Halák po stretnutí pre oficiálnu stránku NHL. Hráči New Yorku Islanders zvíťazili po troch neúspešných vystúpeniach.

„Dokážeme ovplyvniť iba naše zápasy, ale sledujeme aj výsledky súperov. V posledných dvoch dueloch sme neuspeli, zatiaľ čo všetci ostatní zvíťazili. Doslova všetci. Aby sme postúpili do play off, budeme potrebovať pomoc ostatných tímov,“ uviedol Anders Lee.

Sidney Crosby sa podieľal gólom a prihrávkou na výhre Pittsburghu 4:3 po samostatných nájazdoch nad New Yorkom Rangers a v klubovej histórii sa 641. asistenciou osamostatnil na druhom mieste, ktoré doteraz patrilo Jaromírovi Jágrovi.

Po jeho skvelej prihrávke zaznamenal do odkrytej bránky prvý gól zápasu Jake Guentzel. Potom kanadský kapitán preukázal, že nie náhodou je aj najlepší strelec súťaže tejto sezóny, keď z nulového uhla trafil gólmana Henrika Lundqvista do masky, od ktorej sa puk odrazil do bránky. Rangers v stretnutí prehrávali 0:2 a 1:3, ale 11,6 sekúnd pred treťou sirénou si vynútili pokračovanie zápasu. V ňom rozhodli v nájazdoch o ôsmej domácej prehre Rangers v rade Phil Kessel a Crosby. „Rangers majú kvalitný tím a vytvorili si niekoľko gólových šancí. Je dobré, že sme napokon zvíťazili,“ citoval Crosbyho web NHL.

Hokejisti Calgary si výhrou 5:2 nad San Jose zabezpečili postup do vyraďovacej časti, do ktorej sa prebojovali druhýkrát za osem rokov. Flames zápas strhli na svoju stranu v druhej tretine, v ktorej súperovi odskočili z 1:0 na 4:1. V play off si zahrajú aj hokejisti St. Louis, keď získali potrebný jeden bod za prehru s Coloradom Avalanche 1:2 po samostatných nájazdoch. „Bluesmani“ bodovali už v ôsmich zápasoch po sebe.

Sumáre:

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 3:4 po sam. nájazdoch (0:0, 1:2, 2:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 40. Holden, 49. Nash (J.T. Miller, Girardi), 60. Kreider (J.T. Miller, Holden) – 21. Guentzel (Crosby, Kessel), 31. Crosby (Sheary, Hainsey), 47. Rust (I. Cole), rozh. sam. nájazd premenil: Kessel

New York Islanders – New Jersey Devils 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Góly: 6. A. Lee (Boychuk, Tavares), 38. Beauvillier (Ho-Sang, Chimera) – 52. A. Henrique (J. Quenneville, Zacha)
Jaroslav Halák (Islanders) odchytal celý zápas a zneškodnil 26 z 27 striel súpera (96,3% úspešnosť zákrokov)

Chicago Blackhawks – Columbus Blue Jackets 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Góly: 1. Panarin (P. Kane, Towes), 18. MARIÁN HOSSA (P. Kane, Seabrook), 60. Panarin (P. Kane, Kero) – 18. N. Foligno (Gagner, Johnson)
Marián Hossa 15:30 min, 1+0, 3 strely, +1, Richard Pánik 12:43 min, 1 bodyček, Tomáš Jurčo (všetci Chicago) nenastúpil

Calgary Flames – San Jose Sharks 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Góly: 13. J. Gaudreau (Bennett), 24. Monahan (M. Tkachuk, K. Versteeg), 33. Stajan (M. Stone), 38. Chiasson (K. Versteeg, T.J. Brodie), 60. Bennett (Chiasson, T.J. Brodie) – 29. Vlasic (Haley, Sörensen), 54. M. Karlsson (Pavelski, P. Martin)

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 2:1 po sam. nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 32. Compher (MacKinnon, Barrie), rozh. sam. nájazd premenil: Duchene – 13. Reaves (S. Upshall, Schmaltz)

Arizona Coyotes – Washington Capitals 6:3 (3:0, 2:2, 1:1)
Góly: 8. Dvorak, 10. Jooris (Goligoski), 14. Burmistrov (Doan, Crouse), 34. Dvorak, 38. Burmistrov (M. Domi, DeAngelo), 51. P. Holland – 22. Bäckström (Oshie, M. Johansson), 32. Winnik (T. Wilson, Orlov), 51. J. Williams (Niskanen, M. Johansson)

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Góly: 33. Iginla (A. Martinez, LaDue), 38. Toffoli (Muzzin, Shore)
Marián Gáborík (LA) 15:13 min

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Jaroslav Halák