Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podpora ofenzívy na úkor obrany. NHL by mali zatraktívniť

Generálni manažéri klubov zámorskej hokejovej NHL v pondelok diskutovali v štyroch skupinách o budúcnosti súťaže, najmä o možných zmenách a snahe o zatraktívnenie profiligy.

07.03.2017 15:59
Pittsburgh Philadelphia Crosby Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Nechýbal ani generálny manažér George McPhee z klubu Vegas Golden Knights, ktorý vstúpi do súťaže v sezóne 2017/2018. Zástupcovia klubov sa bavili najmä o podpore ofenzívneho poňatia hry, možnosťami sú ďalšie zväčšenie útočnej a obrannej tretiny na úkor stredného pásma či zavedenie trojbodového systému namiesto dvojbodového.

Podľa GM New Jersey Devils Raya Shera by to zmenilo taktiku tímov, ktoré v závere zápasu radšej bránia nerozhodný stav, aby mali istotu aspoň bodu. Plný počet dvoch bodov pritom mohli získať za triumf v predĺžení aj po samostatných nájazdoch. Po novom by mali za triumf v riadnom hracom čase jeden bod navyše.

V rovnakej debate budú generálni manažéri pokračovať aj v utorok, zaoberať by sa mali aj možnou zmenou pravidla o postavení mimo hry, dĺžke analýzy videozáznamov počas duelu či predĺžení prestávok v rozpise zápasov pre jednotlivé kluby počas prvých dvoch mesiacov kalendárneho roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL