Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Nováčik skóroval ako súper na ľade milovaného Montrealu, rozplakal otca

Nezabudnuteľný večer vo svojej kratučkej hokejovej kariére zažil nováčik NHL Anthony Beauvillier. V šiestej minúte štvrtkového zápasu v Montreale otvoril skóre stretnutia, ktoré jeho tím New York Islanders napokon vyhral 3:0.

24.02.2017 09:34
Anthony Beauvillier Foto: ,
Anthony Beauvillier.
debata

Devätnásťročný krídelník pochádzajúci z neďalekého Sorel-Tracy sa presadil proti mužstvu, na ktorom vyrastal, a v hľadisku mu teraz drukovali príbuzní. „Toto je ten ľad, o ktorom snívate, keď žijete v Montreale,“ podotkol ľavý krídelník, ktorý dosiahol šiesty gól v kariére.

Jeho otcovi, sediacemu so šiltovkou Islanders na hlave a synovým dresom v rukách, sa po presnom zásahu kotúľali po lícach slzy. „Ešte nikdy som nebol taký šťastný, že Canadiens neskórovali počas mojej prítomnosti v Bell Centre,“ glosoval jeden z hrdinov večera.

Beauvillier víťazným gólom a Thomas Greiss 24 zákrokmi a čistým kontom pokazili jubilejný tisíci odkoučovaný zápas nového kouča Montrealu Clauda Juliena v NHL. „Viem si predstaviť, koľko asi hostí mal v publiku. Pamätám si na môj prvý zápas v rodisku – neviete sa dočkať priateľov, rodiny. Užil si to a bolo skvelé, že sa dočkal takejto odmeny,“ komentoval kapitán John Tavares na webe nhl.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Anthony Beauvillier