Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nováčik skóroval ako súper na ľade milovaného Montrealu, rozplakal otca

Nezabudnuteľný večer vo svojej kratučkej hokejovej kariére zažil nováčik NHL Anthony Beauvillier. V šiestej minúte štvrtkového zápasu v Montreale otvoril skóre stretnutia, ktoré jeho tím New York Islanders napokon vyhral 3:0.

24.02.2017 09:34
Anthony Beauvillier Foto: ,
Anthony Beauvillier.
debata

Devätnásťročný krídelník pochádzajúci z neďalekého Sorel-Tracy sa presadil proti mužstvu, na ktorom vyrastal, a v hľadisku mu teraz drukovali príbuzní. „Toto je ten ľad, o ktorom snívate, keď žijete v Montreale,“ podotkol ľavý krídelník, ktorý dosiahol šiesty gól v kariére.

Jeho otcovi, sediacemu so šiltovkou Islanders na hlave a synovým dresom v rukách, sa po presnom zásahu kotúľali po lícach slzy. „Ešte nikdy som nebol taký šťastný, že Canadiens neskórovali počas mojej prítomnosti v Bell Centre,“ glosoval jeden z hrdinov večera.

Beauvillier víťazným gólom a Thomas Greiss 24 zákrokmi a čistým kontom pokazili jubilejný tisíci odkoučovaný zápas nového kouča Montrealu Clauda Juliena v NHL. „Viem si predstaviť, koľko asi hostí mal v publiku. Pamätám si na môj prvý zápas v rodisku – neviete sa dočkať priateľov, rodiny. Užil si to a bolo skvelé, že sa dočkal takejto odmeny,“ komentoval kapitán John Tavares na webe nhl.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Anthony Beauvillier