Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budaj v strehu. Quickov návrat na ľad sa blíži a chce chytať

Návrat Jonathana Quicka do kolotoča hokejovej NHL sa už nezadržateľne blíži. Muž, ktorého zranenie slabín v úvodnom zápase sezóny nečakane pripravilo Petrovi Budajovi v drese Los Angeles sezónu snov, vo štvrtok absolvoval približne tridsaťminútový tréning.

03.02.2017 14:35
Jonathan Quick Foto: ,
Jonathan Quick.
debata

S mužstvom sa vydáva na nadchádzajúci sedemdňový trip zahŕňajúci štyri zápasy, mal by počas neho finišovať s liečbou. Tridsaťjedenročný Američan sa zranil 12. októbra presne tridsať sekúnd pred koncom prvej tretiny zápasu proti San Jose. Jeho návrat vtedy odhadli na polovicu februára a všetko zatiaľ ide podľa plánu.

Quick je v Los Angeles jednoznačnou tímovou jednotkou, mužstvo za chrbtom s ním dvakrát získalo Stanleyho pohár, takže napriek skvelým Budajovým štatistikám sa čoskoro objaví v bránke. Kings potrebujú mať na play off, o ktoré srdnato bojujú, dvoch rozchytaných gólmanov v čo najlepšej forme. Slovák priviedol tím k dosiaľ 24 víťazstvám priemerom 2,01 inkasovaného gólu a 92,2-percentnou úspešnosťou zásahov, navyše si až šesťkrát udržal čisté konto.

„Je to ťažké, lebo chcete chytať. Musím sa však držať stanoveného plánu. Našťastie, počas rekonvalescencie sa neobjavili nijaké prekážky. Ako brankár potrebujete zvládnuť širokú škálu pohybov a po vystrábení sa zo zranenia túžite chytať bez obáv a nemyslieť na to. Keď to príde, budem schopný ísť do akcie,“ vraví Quick podľa nhl.com.

Aktuálne štvorzápasovú víťaznú šnúru ťahajúci Kings sú v Západnej konferencii priebežne na 7. priečke.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Budaj #Jonathan Quick #Los Angeles Kings