Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Detroitu: Keď je Jurčo vo forme, je na nezastavenie

Po takmer trojtýždňovej pauze sa slovenský útočník Tomáš Jurčo v utorok vráti do zostavy Detroitu v stretnutí zámorskej hokejovej NHL na ľade Bostonu.

24.01.2017 15:30
Tomáš Jurčo Foto: ,
Útočník Detroitu Tomáš Jurčo prijíma gratulácie.
debata

Dvadsaťštyriročný krídelník hral naposledy 4. januára v Anaheime, odvtedy nenastúpil v deviatich súbojoch „červených krídel“.

Košický rodák v tejto sezóne absolvoval len jedenásť zápasov a nemá z nich ani jeden bod. „Len sa sústredím na svoj výkon. Potrebujem iba niekoľko pukov, ktoré sa odrazia na moju hokejku. Rád by som dal nejaké góly a pripísal si body do produktivity. Tým by sa to mohlo zlomiť. Nestačí iba hrať dobre, to ma neudrží v zostave,“ povedal Jurčo pre mlive.com. Red Wings v aktuálnom súťažnom ročníku zatiaľ neokupujú priečky, aké by si predstavovali. Vo Východnej konferencii sú až na 13. mieste, len bod ich delí od poslednej pozície v konferenčnej tabuľke.

Tréner Jeff Blashill verí v Jurčove schopnosti. Aj preto ho neposlal na dlhší čas na farmu či neurčil na výmenu ku konkurencii. „Keď je vo forme, je na nezastavenie – napáda a korčuľuje, jeho technické schopnosti sa potom postarajú o zvyšok. Verím v jeho ofenzívny talent, aj keď v tejto sezóne ešte neskóroval. Musí len pokračovať v tvrdej práci a góly určite prídu. Aktuálne máme v tíme lepších krídelníkov, no nie je to preto, že Jurčo hrá zle,“ povedal Blashill pre mlive.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Jurčo #Detroit Red Wings