Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zomrel Milt Schmidt. Najstarší žijúci bývalý hráč zámorskej profiligy

Vo veku 98 rokov v stredu skonal kanadský niekdajší hokejista a člen Siene slávy NHL Milt Schmidt. Informuje o tom web NHL.

05.01.2017 12:36
Milt Schmidt Foto:
Milt Schmidt na snímke zo septembra 1953.
debata

Schmidt ako hráč získal Stanleyho pohár v rokoch 1939 a 1941. Počas druhej svetovej vojny slúžil v kanadskom letectve. Bol najstarším žijúcim bývalým hráčom severoamerickej profiligy. Počas nedeľňajšej slávnosti v Toronte jeho meno nechýbalo na zozname 100 najlepších hráčov NHL všetkých čias. Svoju aktívnu kariéru ukončil počas sezóny 1954/1955. V NHL odohral 776 zápasov a získal 575 bodov (229+346). V roku 1951 získal Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča súťaže (MVP). Schmidt je jediný, kto pôsobil v Bruins ako hráč, kapitán, tréner aj generálny manažér. Do Siene slávy ho uviedli v roku 1961.

„Je to veľmi smutný deň, prišli sme o jedného z našich radov,“ uviedol slovenský kapitán Bruins Zdeno Chára a doplnil: „Milt patril k najuznávanejším a najpriateľskejším ľuďom, s ktorými som sa v živote stretol. Odchod Milta, ktorý celý svoj život venoval tejto hre, je veľkou stratou pre organizáciu Boston Bruins a celú hokejovú komunitu. Budem navždy spomínať na momenty, keď sme počúvali jeho spomienky na hokej tých čias a na konverzácie o súčasnom štýle hry; tej, ktorú tak miloval. Chcel by som vyjadriť najúprimnejšiu sústrasť celej jeho rodine a blízkym priateľom. Milt nám bude veľmi chýbať, nikdy však na neho nezabudneme.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Milt Schmidt