Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáboríkov gól od rukavice neplatil, Budaj si to užíva

Slovenskému hokejistovi Mariánovi Gáboríkovi akoby nebolo súdené prelomiť streleckú smolu a konečne pridať k svojmu doteraz jedinému presnému zásahu v tejto sezóne ďalší gól.

04.01.2017 09:47
Marián Gáborík Foto: ,
Marián Gáborík.
debata

V druhej tretine utorňajšieho zápasu NHL na ľade San Jose síce útočník Los Angeles dostal puk za bránkovú čiaru, ale podľa videozáznamu sa odrazil od jeho rukavice. Hostia napokon zvíťazili 2:1 po predĺžení. Tridsaťštyriročný skúsený krídelník vôbec nebodoval už v desiatom stretnutí za sebou, naposledy sa presadil 10. decembra proti Ottawe, ktorej strelil svoj jediný gól v ročníku. V šestnástich dueloch má bilanciu 1+3.

Zatiaľ čo trenčiansky rodák sa trápi, jeho krajan, rovesník a spoluhráč Peter Budaj si plnými dúškami užíva sezónu, o akej sa mu ani nesnívalo. Kings odohrali dosiaľ 38 zápasov a Banskobystričan zasiahol do 33, od začiatku stál v bránke v 31 dueloch a v takmer všetkých dôležitých ukazovateľoch v súčasnosti patrí medzi absolútnu špičku v NHL. Sedemnásť víťazstiev ho radí na 7. priečku medzi gólmanmi, jeho priemer rovné 2 inkasované góly na zápas je lepší, než má hviezdny Montrealčan Carey Price a v tejto štatistike je Slovák piaty v celej súťaži. V úspešnosti zásahov (92,1 %) figuruje aktuálne na 14. mieste a v počte čistých kont je so štyrmi shutoutmi dokonca druhý za Devanom Dubnykom z Minnesoty (5).

„Vďakabohu, že sa cítim dobre, cítim sa silný. Snažím sa odpočívať, keď sa dá a dodržiavať maličkosti, aby som zostal zdravotne v poriadku a bolo mi dobre. Som šťastný, že môžem odchytať toľko zápasov a pomáhať tímu k víťazstvám. Ďalej poctivo pracujem a užívam si tieto momenty,“ uviedol podľa lakingsinsider.com Peter Budaj, ktorý skvele nahrádza dlhodobo zranenú tímovú jednotku Jonathana Quicka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Budaj #Marián Gáborík