Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vo Winter Classic triumf St. Louis nad Chicagom, Pánik nebodoval

Hráči tímu St. Louis zvíťazili 4:1 nad hokejistami Chicaga v pondelkovom súboji zámorskej NHL pod holým nebom Winter Classic, ktorý na Busch Stadium v St. Louis prilákal 46 556 divákov.

02.01.2017 23:00 , aktualizované: 03.01.2017 07:23
St. Luis Blues, chicago blackhawks, michal kempný Foto: ,
Hráč Chicaga Blackhawks Michal Kempný sa so spoluhráčmi teší z gólu v sieti St. Luis Blues.
debata

Úvod stretnutia vyšiel lepšie hosťom a už v 62. sekunde sa ujali vedenia presným zásahom českého obrancu Michala Kempného. V druhej časti sa domácim podarilo vyrovnať gólom Patrika Berglunda a v tretej už pred vlastnými fanúšikmi dominovali. V rozpätí dvoch minút ruský legionár Vladimir Tarasenko rozhodol o triumfe „bluesmanov“ dvoma gólmi, definitívnu podobu výsledku dal Alexander Steen.

„Neviem, ako to vnímali spoluhráči, ale pre mňa bol tento zápas asi tá najlepšia vec, akej som bol kedy súčasťou,“ pochvaľoval si kapitán víťazného tímu Alex Pietrangelo 2:27 h trvajúce divadlo pri teplote zhruba osem stupňov Celzia.

„Ľad bol trochu hrboľatý a trochu pomalý. Tomu sme sa však prispôsobili, zjednodušili sme hru, a preto sme boli dnes večer takí efektívni,“ doplnil ďalší obranca Blues Kevin Shattenkirk. Za Chicago nastúpil slovenský útočník Richard Pánik, na ľade strávil 10:22 min a okrem jednej mínusky si pripísal aj jednu strelu na bránku.

zväčšiť Slovenský útočník Chicaga Richard Pánik sa... Foto: SITA/AP, Billy Hurst
Richard Pánik, Vladimir Tarasenko Slovenský útočník Chicaga Richard Pánik sa snaží zastaviť Vladimira Tarasenka zo St. Louis v zápase Winter Classic.

Najproduktívnejší slovenský hokejista v tomto ročníku NHL Marián Hossa v zápase absentoval pre zranenie v hornej časti tela. Skúsený 37-ročný krídelník utrpel indispozíciu 20. decembra v stretnutí s Ottawou Senators, po prvej tretine sa už nevrátil na ľad. Napriek výpadku je spolu s Arťomom Anisimovom stále najlepším strelcom tímu v tejto sezóne, obaja dosiahli po 16 gólov.

Boston vyšiel naprázdno na ľade New Jersey, keďže ani raz nedokázal prekonať domáceho brankára Coryho Schneidera. Tridsaťročný Američan dosiahol druhý shutout sezóny a Devils zvíťazili 3:0. „Skvelý výkon chlapcov dnes večer. Jeden zápas síce všetko nezmení, ale je to dobrý štart a azda priaznivé znamenie do roku 2017,“ konštatoval Schneider. „Diabli“ dosiahli iba tretie víťazstvo z uplynulých trinástich zápasov a stále zostávajú mimo postupových priečok do play-off.

„Necítil som sa teraz omnoho lepšie než po iné večery. Predviedol som pár dôležitých zákrokov, ale celkovo sme opäť veľmi dobre bránili,“ doplnil hrdina stretnutia. Hosťujúci kapitán Zdeno Chára zakončil duel dvoma mínusovými bodmi, odsedel si tiež jeden menší trest.

Vancouver zdolal Colorado 3:2 a natiahol víťaznú šnúru na štyri stretnutia; pre najslabší tím celej NHL Avalanche to bola štvrtá prehra v sérii a deviata z posledných desiatich zápasov.

St. Louis – Chicago 4:1 (0:1. 1:0, 3:0) Góly: 28. Berglund (Bouwmeester, Steen), 53. Tarasenko (Fabbri), 54. Tarasenko (Lehterä, Fabbri), 59. Steen – 2. Kempný (Panarin, Keith) Richard Pánik (Chicago) 10:22 min, 1 strela, –1 bod

New Jersey – Boston 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Góly: 5. Parenteau (Hall, Santini), 42. S. Kalinin (Wood, Merrill), 59. Hall (S. Kalinin)
Zdeno Chára (Boston) 22:22 min, 1 „hit“, 2 tr. min, –2 body

Vancouver – Colorado 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Góly: 25. Horvat (Hutton, Rodin), 39. Bärtschi (Sutter, H. Sedin), 57. Bärtschi (D. Sedin, H. Sedin) – 27. Rantanen (Zadorov), 52. Barrie (Beauchemin, Landeskog)

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #winter classic