Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák dostal lacné góly. Musí sa vrátiť do hviezdnej formy

Vedenie vyriešilo pretlak v bránkovisku nečakaným krokom. Slovensko má od soboty v NHL len jediného brankára.

01.01.2017 15:32
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák.
debata

Po neuspokojivých výkonoch sa vedenie New Yorku Islanders rozhodlo v piatok umiestniť Jaroslava Haláka na listinu nechránených hráčov. Keďže po ňom nesiahol v stanovenej 24-hodinovej lehote žiaden z tímov, poslalo ho na farmu do Bridgeportu v AHL.

"Nezáleží na tom, kým ste a akú pozíciu v tíme máte. Od všetkých členov klubu očakávame, že budú tvrdo pracovať. Jaro nie je výnimkou,” povedal pre web NHL generálny manažér Islanders Garth Snow.

Pohár trpezlivosti pretiekol po štvrtkovej prehre v Minnesote 4:6. Halák po štyroch inkasovaných góloch prenechal miesto Jeanovi-Francoisovi Berubemu.

"Jaro vôbec nebol v strehu. Dostal niekoľko lacných gólov. Úprimne, potrebovali sme od neho lepší výkon. Štyri inkasované góly z 24 striel vám veľmi nepomôžu,” nešetril kritikou tréner Jack Capuano.

Veľká opora Tímu Európy na Svetovom pohári 2016, ktorá outsidera doviedla do finále proti Kanade, nedokázala na začiatku ročníka na tieto výkony nadviazať. V 21 zápasoch v drese Islanders dosiahol iba 6 víťazstiev s priemerom 3,23 inkasovaného gólu a 90,4-percentnou úspešnosťou zásahov.

"Chceme dať Thomasovi Greissovi a Jeanovi-Francoisovi Berubemu viac priestoru, aby nám pomohli vybojovať víťazstvá, ktoré nevyhnutne potrebujeme. Na začiatku roka predvádzal Halák hviezdne výkony a my chceme, aby sa na túto úroveň vrátil,” vysvetlil Snow.

Talentovaného Kanaďana Berubeho mrzí, že Halák skončil na farme. "Nie to príjemné, keď vidíte, ako hráč takého kalibru skončil na listine nechránených hráčov. Je to pre mňa náročná situácia. Chcem hrať, no na druhej strane on je veľmi skúsený borec. Minulý rok mi veľmi pomohol, naučil som sa od neho zopár trikov. Vďaka nemu som zistil, čo musím robiť, aby som bol v NHL úspešný,” pochválil slovenského brankára, ktorému na konci sezóny 2017/2018 vyprší štvorročná zmluva na 4,5 milióna dolárov ročne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák