Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar: Archanjel Michal stráži mojich najbližších

Dvadsaťpäťkrát po sebe sa prebojovali do play off zámorskej NHL. Momentálne však prežívajú veľmi náročné obdobie. Hokejisti Detroitu síce pred sviatkami vyhrali na Floride (4:3 po sam. nájazdoch), no i napriek tomu im patrí vo Východnej konferencii až trináste miesto, pričom pred posledným Buffalom majú len dvojbodový náskok.

28.12.2016 11:00
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar sa teší spolu so spoluhráčmi z gólu proti Nashvillu.
debata

„Všetci pevne veríme, že po vianočnej prestávke sa rozbehneme,“ tvrdí odhodlane Tomáš Tatar (26), ktorému to tiež nejde podľa predstáv. V 34 stretnutiach strelil sedem gólov a pridal rovnaký počet asistencií, čo ho radí až na šieste miesto v produktivite Red Wings.

Čím si vysvetľujete, že sa mužstvu tak nedarí?
Sami nevieme, čo máme robiť. Strieľame málo gólov, získavame málo bodov… Ustavične máme zranených nejakých hráčov. Horšie však je, že často zahráme vyslovene slabo a víťazstvo si ani nezaslúžime. Až proti Floride sme konečne podali dobrý výkon a dúfam, že nám to pomôže aj do zápasov po sviatkoch. Aj ja som mal opäť pár šancí, trafil som aj žŕdku, ale dnu do bránky to nejako nejde.

Prospeje vám krátka prestávka?
Už som sa na vianočnú prestávku veľmi tešil. Vždy padne vhod. Potrpím si na slovenské jedlá, takže sme si s priateľkou urobili tradičné slovenské Vianoce.

Spočiatku to bodovo príliš nešlo ani vám. Pomohol vám hetrik v súboji s Anaheimom?
Človeka to nabudí. Na hokejku získate trošku viac pohody a pokoja. Aj naďalej však zväčša triafam viac konštrukciu bránky než dnu. Musím sa do toho dostať, dať nejaké góly a ono sa to rozbehne. No vždy je to oveľa ťažšie, keď sa nedarí celému mužstvu.

Užili ste si prvý hetrik o to viac, že v hľadisku sedela aj vaša mamina?
Bolo to výborné. Moji blízki prišli na našu domácu päťzápasovú sériu a pred stretnutím s Ducks videli tri naše góly v štyroch zápasoch. Hrali sme veľmi zle a získali len jeden bod. O to väčšiu radosť som mal, že sa v závere dočkali víťazstva a aj mojich gólov. Bolo to super pre nich i pre mňa.

Čo hovoríte na Jaromíra Jágra? Minulý týždeň predstihol v historickom rebríčku kanadského bodovania Marka Messiera…
Jágr je fenomén. Dobehnúť takých velikánov v dnešnej dobe, keď padá oveľa menej gólov – to je niečo výnimočné. Hoci už má dosť rokov, stále to svojimi skúsenosťami, schopnosťami a nadšením uhrá. Je to neuveriteľné.

Gratulovali ste mu?
Nie. Nie sme nejakí kamaráti a počas zápasu sa nevyskytla vhodná príležitosť. Nestretli sme sa pohľadmi.

V najbližšej dobe sa musí rozhodnúť, či pôjdu hráči NHL na olympijský turnaj 2018 do Pjongčangu. Ste optimista?
Je to v štádiu riešenia. Všetci, ktorí máme takú možnosť, chceme na olympiádu ísť. Budeme za to bojovať…

Na facebooku ste si pridali fotku chlapíka, ktorý vás má vytetovaného na ruke v drese Detroitu. Poznáte sa s ním?
Vôbec ho nepoznám. Je to však čosi výnimočné, mať takýchto fanúšikov. Som za nich veľmi vďačný. Kedy som ho osobne stretol, iste by som sa mu poďakoval a venoval mu aj nejaký darček.

Vy máte viacero tetovaní. Ktoré majú pre vás najväčší význam?
Na pravej ruke mám archanjela Michala a pod ním dátumy narodenia mojich najbližších, aby ich strážil. Toto tetovanie je pre mňa najdôležitejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Detroit Red Wings