Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boston vyhral v predĺžení, Pittsburgh nadelil sedmičku

O sedem gólov sa postaralo sedem rôznych strelcov, Matt Murray zneškodnil všetkých 32 pokusov súpera a hokejisti Pittsburghu rozdrvili Arizonu 7:0 v pondelňajšom stretnutí severoamerickej NHL.

13.12.2016 07:28
Pittsburgh Penguins, Scott Wilson, Tom Kühnhackl Foto: ,
Scott Wilson (23) a Tom Kühnhackl sa tešia z gólu v sieti Arizony.
debata

Raz sa presadil aj najlepší kanonier súťaže Sidney Crosby a s celkovo 21 zásahmi zvýšil náskok na čele poradia kanonierov pred Davidom Pastrňákom (18) a Patrikom Lainem (17). Penguins natiahli víťaznú šnúru na šesť stretnutí a v rámci nej nastrieľali 35 gólov. „Ukázali sme, že keď predvedieme náš najlepší hokej, vieme dominovať proti každému. Do zhruba polovice zápasu to bolo celkom vyrovnané, potom sme to rozbalili,“ skonštatoval brankár Matt Murray po svojom druhom shutoute v ročníku. „Musíme hrať omnoho lepšie, ako sme ukázali. Treba sa z toho poučiť, uvedomiť si, že každý tím v lige má kvalitu, a bez ohľadu na meno súpera ísť každý večer naplno,“ poznamenal obranca Arizony Michael Stone.

Pittsburgh je vo Východnej konferencii už len o bod druhý za Montrealom, ktorý v pondelok podľahol doma Bostonu 1:2 po predĺžení. Hostí podržal 30 úspešnými zákrokmi brankár Tuukka Rask, domáci Carey Price ich predviedol o tri menej. O dvoch bodoch pre Bruins rozhodol v 64. min Ryan Spooner. „Bol to duel zrejme dvoch najlepších gólmanov v lige. Je potešiteľné, že Rask ho vyhral a bol našou oporou. Jeho náprotivok rovnako podržal svoje mužstvo, takže preto to bol tesný zápas. Obaja brankári boli skvelí, ale náš bol lepší,“ komentoval tréner Claude Julien. Slovenský kapitán jeho tímu Zdeno Chára strávil na ľade 27:37 min, ale nebodoval v šiestom stretnutí po sebe.

Sumáre zápasov NHL:

Pittsburgh – Arizona 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)
Góly: 9. S. Wilson (Matt Cullen), 25. Bonino, 27. Daley, 29. Rust (Määttä), 36. Crosby (Malkin, Letang), 42. Kessel (Malkin, Hagelin), 53. J. Schultz (Bonino, Sheary)

Montreal – Boston 1:2 po predĺžení (0:0, 0:1, 1:0 – 0:1)
Góly: 57. Byron (T. Mitchell, A. Markov) – 39. Czarnik (McQuaid, Spooner), 64. Spooner (Krug, Czarnik)
Zdeno Chára (Boston) 27:37 min, 2 „hity“, 3 zblokované strely

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins #Pittsburgh Penguins #Arizona Coyotes