Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tesné víťazstvá Calgary a San Jose, Jones bol tentoraz lepší ako Price

V prvom z dvoch piatkových zápasov Národnej hokejovej ligy Calgary Flames zdolali Minnesotu Wild 3:2 po samostatných nájazdoch. O výhre rozhodol premeneným pokusom útočník Flames Sean Monahan, nájazd minnesotského Charlieho Coyla zlikvidoval brankár Chad Johnson.

03.12.2016 08:28
Carey Price Foto: ,
Carey Price.
debata

Z ostatných šiestich zápasov vyhrali hráči Calgary štyri. Chad Johnson sa môže pochváliť ešte lepšou bilanciou – v rovnakom počte stretnutí má ešte o jednu výhru viac. Minnesota na päťzápasovom tripe ešte nevyhrala, z troch doterajších zápasov získala len dva body za dve prehry po nájazdoch.

Útočník Wild Chris Stewart otvoril skóre gólom, ktorým ukončil pätnásťzápasovú sériu bez zápisu do listiny strelcov a štrnásťzápasovú sériu bez bodu. Flames následne dvomi gólmi v priebehu 67 sekúnd otočili skóre. V tretej tretine vyrovnal na 2:2 kapitán Minnesoty Mikko Koivu.

"Nemyslím si, že to bol náš najlepší zápas, ale máme aspoň ťažko získaný bod,“ povedal brankár hostí Devan Dubnyk. Útočník Wild Zach Parise toho v zápase veľa neodohral, kouč Bruce Boudreau ho do predĺženia poslal iba na 24 sekúnd. Vraj preto, že sa mu nepáčilo, ako Parise korčuľuje. "Neviem, či môže byť zranený. Vyzeral akoby mal problémy s korčuľovaním, takže sa po zápase porozprávam s lekármi. Korčuľoval dosť pomaly,“ oznámil Boudreau.

Hráči San Jose prevýšli súperov z Montrealu 2:1. Bola to pre nich desiata domáca výhra proti Canadiens po sebe. Z duelu dvoch skvelých brankárov Martina Jonesa a Careyho Pricea vyšiel lepšie domáci Jones, jeho tridsaťjeden úspešných zákrokov pomohlo k víťazstvu Sharks. Tí si naďalej udržiavajú výbornú formu, zo siedmich predchádzajúcich zápasov sa radovali z výhry v šiestich prípadoch.

Aj Montreal je na tom veľmi dobre, s tridsiatimi štyrmi bodmi sa stále drží na absolútnej špici NHL. Sharks sa v stretnutí dostali do vedenia 2:0 gólmi obrancu Brenta Burnsa a Joea Pavelského, 21-ročný fínsky útočník Canadiens Artturi Lehkonen 77 sekúnd pred koncom tretej tretiny už len pokazil čisté konto Jonesovi a v presilovke korigoval stav na 2:1. Joe Thornton asistoval pri oboch góloch svojho tímu a dostal sa na dvadsiate piate miesto v historickom bodovaní NHL. Vo svojej kariére v NHL nazbieral už 1 356 bodov.

Sumáre piatkových zápasov NHL:

Calgary – Minnesota 3:2 po sam. nájazdoch (2:1, 0:0, 0:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 13. Versteeg (Jokipakka, Monahan), 14. Backlund (Tkachuk, Giordano), rozhodujúci nájazd Monahan – 4. Stewart (Spurgeon, Suter), 48. Koivu (Zucker, Spurgeon)

San Jose – Montreal 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Góly: 6. Burns (Pavelski, Thornton), 20. Pavelski (Thornton) – 59. Lehkonen (Shaw, Galchenyuk)

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Carey Price