Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daňov Winnipeg zvíťazil, Sekerov Edmonton prehral. Chára opäť nehral

V šiestich nedeľňajších zápasoch NHL sa predstavili len dvaja slovenskí hokejisti a do tabuľky produktivity sa nezapísali.

28.11.2016 07:12
Ondřej Palát Foto: ,
Ondřej Palát z Tampy Bay sa snaží prekonať brankára Bostonu Tuukku Raska.
debata

Víťazstvo so svojím tímom oslávil útočník Marko Daňo. Winnipeg triumfoval nad Nashvillom 3:0 a mladý Slovák strávil na ľade 13:10 min bez strely na bránku. Exceloval domáci brankár Connor Helleybuck, ktorý si vďaka 42 zákrokom pripísal druhý shutout v sezóne. Až 11 zákrokov predviedol v tretej tretine počas troch presilových hier súpera, hráči Jets ukončili päťzápasovú sériu prehier.

„Cítil som sa dobre, všetky puky, ktoré na mňa smerovali, som videl, a mal som aj potrebné šťastie. Niekedy je to tak, že puk vás len tak zasiahne,“ citoval Helleybucka portál nhl.com.

Iba o jeden zákrok menej ako Helleybuck predviedol brankár Arizony Mike Smith na ľade Edmontonu a výrazne prispel k triumfu svojho tímu 2:1. Víťazný gól strelil 3:44 min pred koncom tretej tretiny Jamie McGinn a Arizona predĺžila neuveriteľnú sériu s minimálne bodom proti Edmontonu už na 25 zápasov (21 víťazstiev – 4 prehry po predĺžení čí nájazdoch). Slovenský obranca v službách Oilers Andrej Sekera odkorčuľoval 21:39 min a zápas ukončil s pluskou a jednou strelou na bránku.

„Dnešný Edmonton je iný ako ten z uplynulých rokov, bol pre nás výzvou. Ani neviem, ako sa nám podarilo zvíťaziť,“ uviedol Mike Smith, ktorý zaznamenal 15. víťazstvo zo 17 duelov proti hráčom Oilers. Kapitán Edmontonu Connor McDavid jednou asistenciou predĺžil sériu s bodom na konte na päť zápasov. Celkovo má talentovaný útočník už 29 bodov /10+19/ a vedie tabuľku produktivity NHL o 3 body pred Nikitom Kučerovom z Tampy Bay.

Ešte jeden skvelý brankársky výkon priniesla nedeľa v NHL. Ottawa dominovala na ľade New Yorku Rangers 2:0 a štvrté víťazstvo v rade si Senators pripísali aj vďaka 33 zákrokom bezchybného Craiga Andersona. Tento gólman zrejme miluje Madison Square Garden, lebo v tejto newyorskej hale predviedol už tri shutouty a sedem víťazstiev z deviatich predstavení.

„Je to New York, je to história, a ja sa tam cítim veľmi dobre. Vážim si, že tam môžem chytať a mentálne mi to pomáha,“ vravel Anderson. Rangers doma prehrali po štvrtý raz v rade, ale po prvý raz v sezóne nestrelili ani gól. „Oni neurobili ani jednu chybu a my sme nepremenili šancu. Ak si to zrátame, na konci dňa sa nedá zvíťaziť bez gólu,“ skonštatoval útočník Rangers Derek Stepan na webe NHL.

Hokejisti Bostonu odohrali už tretí duel bez zraneného slovenského kapitána Zdena Cháru, ale tentoraz zvíťazili – nad hráčmi Tampy Bay 4:1. Bruins ukončili trojzápasovú sériu prehier aj vďaka 30 zákrokom Tuukku Raska a trom gólom v druhej tretine. Po Chárovi však prišli o ďalšieho obrancu – John-Michael Lilles musel z ľadu už 5 minút pred koncom prvej tretiny po náraze na mantinel a kolízii s hokejkou súperovho brankára Bena Bishopa. Prvá diagnóza – zranenie v hornej časti tela.

Sumáre nedeľňajších zápasov NHL:

Boston – Tampa Bay 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Góly: 23. Moore (C. Miller, Spooner), 33. Backes (P. Bergeron, Krug), 38. J. Hayes (Krejčí, Schaller), 50. Pastrňák (Krug, Marchand) – 58. Drouin (Hedman, Nesterov)
Zdeno Chára (Boston) nehral pre zranenie

Winnipeg – Nashville 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Góly: 36. Stafford (Trouba, Chiarot), 60. Scheifele (Wheeler, Trouba), 60. Lowry
Marko Daňo (Winnipeg) odohral 13:10 min, 3 „hity“

Edmonton – Arizona 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Góly: 51. Lucic (McDavid, Draisaitl) – 17. Vrbata (Ekman-Larsson), 57. J. McGinn (Duclair, Dvorak)
Andrej Sekera (Edmonton) odohral 21:39 min, 1 pluska, 1 strela

Carolina – Florida 3:2 (0:2, 3:0, 0:0)
Góly: 26. Stalberg (Tennyson, Nestrašil), 28. Skinner (V. Rask, Leighton), 29. Ryan (Skinner) – 6. Marchessault (Jágr, Barkov), 10. Ekblad (Barkov)

New York Rangers – Ottawa 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) Góly: 22. Pageau (Pyatt, Z. Smith), 37. Mark Stone (Hoffman)

Philadelphia – Calgary 5:3 (1:1, 3:0, 1:2)
Góly: 18. Raffl (Voráček, MacDonald), 21. Voráček (C. Giroux, Simmonds), 28. VandeVelde (Ľubimov), 28. Simmonds (Cousins), 50. Ľubimov (Del Zotto, VandeVelde) – 8. Brodie (Backlund, S. Bennett), 49. Tkachuk (Hamilton, Giordano), 59. Chiasson (Hamilton, Brodie)

Florida prepustila trénera Gallanta

Nedeľňajšia prehra na ľade Caroliny (2:3) bola posledným zápasom, ktorý Gerard Gallant odkoučoval na striedačke Floridy v Národnej hokejovej lige. Štyridsaťpäť minút po stretnutí nasadol do taxíka a odišiel. „Prepustili ma,“ cituje Gallanta portál NHL.

V službách Panthers bol tretiu sezónu, v tej vlaňajšej jeho tím exceloval ako víťaz Atlantickej divízie s klubovým rekordom 47 víťazstiev a 103 bodov. V aktuálnej sezóne sa Gallant porúčal s bilanciou 11 víťazstiev – 10 prehier a 1 prehra po predĺžení či nájazdoch z celkovo desiatej priečky vo Východnej konferencii. Podľa informácii Sportsnetu Gallanta dočasne nahradí generálny manažér Tom Rowe.

Gallant sa stal jedným zo štyroch trénerov, ktorí priviedli často len priemerných Panthers do play-off NHL. Jeho predchodcami v tomto smere boli Kevin Dineen, Terry Murray a Doug MacLean. V play-off 2015/2016 Florida prehrala hneď v 1. kole s New Yorkom Islanders 2:4 na zápasy. Gallant ešte tento rok v januári predĺžil zmluvu na Floride do sezóny 2018/2019. Tento honor prišiel po rekordnej klubovej sérii 12 víťazstiev.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Andrej Sekera