Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Las Vegas Golden Knights, lebo rytieri sa nikdy nevzdávajú

Päť mesiacov po oficiálnom pozvaní tímu Las Vegas do elitnej spoločnosti v Národnej hokejovej lige je už známy názov aj klubové logo.

23.11.2016 09:50
Las Vegas Golden Knights Foto: ,
Slávnostná prezentácia loga a názvu klubu.
debata

Od sezóny 2017/2018 na mape NHL pribudne tím Las Vegas Golden Knights, teda „Zlatí rytieri“. Klubové logo s rytierskou prilbou v šedej, modrej a čiernej farbe fanúšikom predstavil majiteľ Bill Foley. Oprávnenie na účasť v NHL získal nevadský klub už 22. júna, ide o prvé rozšírenie najprestížnejšej profiligy od ročníka 2000/2001, keď do NHL pribudli Columbus Blue Jackets a Minnesota Wild.

„Naše meno a logo predstavujú najvyšší prvok triedy bojovníkov – tým sú rytieri. Práve rytieri sú tí, ktorí chránia slabých, obraňujú ríšu. Tiež sa nikdy nevzdávajú, nikdy neustupujú, pozerajú sa len dopredu a takí chceme byť aj my s naším tímom,“ uviedol majiteľ Golden Knights na webe NHL. „Vitajte páni, čoskoro sa uvidíme!,“ objavilo sa na oficiálnom twitteri San Jose Sharks, jedného u budúcich súperov nového klubu v Pacifickej divízii. „A je to oficiálne. Vitajte v lige! Máme také tušenie, že čoskoro sa lepšie spoznáme,“ pozdravili budúceho súpera rovnako prostredníctvom sociálnej siete hráči Anaheimu Ducks. Pridal sa aj najvyšší predstaviteľ NHL, komisár Gary Bettman. „Las Vegas, vitajte v súťaži!“ Sme nadšení, že ste

NHL je prvou severoamerickou profesionálnou súťažou, ktorá do svojich radov prijme klub z vyše dvojmiliónového Las Vegas. Golden Knights budú ôsmym tímom v Pacifickej divízii a pätnástym v Západnej konferencii NHL. Východná konferencia je už niekoľko rokov 16-členná. Generálnym manažérom Las Vegas sa už pred časom stal George McPhee a Kelly McCrimmon jeho asistentom. Viceprezidentom je Murray Craven. Klub je zatiaľ bez trénera. „Naša misia je jasná: chystáme sa vybudovať klub, na ktorý budú ľudia v Nevade a Las Vegas hrdí. Spravíme to rýchlo a našu pozornosť upriamime na Stanleyho pohár,“ vyhlásil 58-ročný Kanaďan McPhee po uvedení do funkcie

Golden Knight si bude vyberať hráčov prostredníctvom rozšírovacieho draftu. Každý z 30 účastníkov NHL musí do 17. júna 2017 predložiť listinu chránených hráčov a vedenie Las Vegas si vyberie jedného hokejistu z každého mužstva. Výber hráčov bude zverejnený 21. júna 2017.

debata chyba
Viac na túto tému: #Las Vegas Golden Knights